Захваљујући највреднијем сараднику БИА Златку Кокановићу, Србија више не говори о руднику литијума, већ само о ухапшеним активистима

1
литијума

Док се Србија претходних месеци борила против идеје отварања рудника литијума, захваљујући „највреднијем сараднику“ Безбедносно-информативне агенције , Златку Кокановићу, сва пажња јавности сада је усмерена искључиво на ухапшене активисте,а о руднику, литијуму и еколошкој опасности по Србију, више нико и не говори.

Последњих месец дана, Кокановић је више пута посећивао БИА, где је једном приликом провео четири сата у угодном окружењу, добивши и ручак и кафу. Он није крио своје задовољство овим третманом, што је довело до његових све очигледнијих симпатија према агенцији. У својим јавним наступима, Кокановић је често истицао да је БИА једина државна служба која „ради свој посао“, отворено изражавајући своју приврженост и похвале за њихов рад.

Па је тако за Данас својевремено изјавио:

“То је једина државна служба која ради свој посао. Чак можда, или сигурно, и сад слушају овај разговор. Желимо им срећан рад и нек свако ради свој посао, али мора бити и неких изненађења. Све ће се знати у суботу на скупу”.

Његова улога на протестима такође је унела доста сумње у праве намере. Уместо да усмери народну енергију на кључне локације као што су Влада Србије или седиште компаније Рио Тинто, Кокановић је организовао акције које су многи окарактерисали као бесмислене и контрапродуктивне. Блокада Газеле и покушај блокаде Прокопа, који нису донели очекиване резултате, су служили више да расипају енергију и разводне народ, него да остваре значајан притисак на власт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Док се сада готово искључиво говори о ухапшеним активистима, а тема рудника литијума полако пада у заборав, многи се питају да ли је ово управо била намера – разводнити протест, одвући пажњу јавности и омогућити службама и властима да наставе са својим плановима без већих препрека.

Прочитајте још:  Још једна злоупотреба: Kолубара и ЕПС у новом споту СНС

Иако Кокановић у својим изјавама и даље брани своје поступке и тврди да је „спреман на хапшење“, све више његових сабораца и грађана сумња у његову искреност. Његове посете БИА, симпатије према овој служби и начин на који су протести усмеравани и разводњени, остављају утисак да Кокановић врло вероватно ради у корист оних против којих се наводно бори.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Захваљујући највреднијем сараднику БИА Златку Кокановићу, Србија више не говори о руднику литијума, већ само о ухапшеним активистима

  1. sto li se navrzla samo na njega ??? pa nije on jedini “organizator”, zar nije bila prica “ovo nije politicki skup”, zar tu nije bilo jasno da je sve to samo cirkus? sve dok glupe ovce ne shvate da bez revolucije nema promene nista se nece desiti, sto rece onaj lik “oni u bangladesu nisu naucili da setaju pa promenili vlast za jedan dan …”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *