КРЕАТОРИ БЕОМАЈДАНА ПОСЛАЛИ ЈАСНЕ ИНСТРУКЦИЈЕ О НАЧИНИМА ДАЉЕ КОМУНИКАЦИЈЕ ПОСРЕДСТВОМ “ZOOM” ПЛАТФОРМЕ

0
беомајдан

(фото:Принтскрин)

У суботу, када су многи у покрету „Беомајдан“ очекивали значајан помак, дошло је до догађаја који су изазвали озбиљне сумње и разочарање међу организаторима. План који су дуго припремали није успео, а по свему судећи, издаја је дошла од људи из самих редова покрета. Ово није била само још једна препрека на путу, већ озбиљан ударац који је довео у питање поверење међу члановима и стабилност целог покрета.

Многи активисти, који су месецима улагали своје време и енергију, сада се осећају преварено и остављено на цедилу. Уместо да виде резултате свог труда, суочили су се са реалношћу у којој су њихови напори саботирани изнутра. Поверење, које је било кључно за функционисање покрета, сада је озбиљно нарушено, а питање ко је прави савезник постаје све важније.

У овој атмосфери неповерења и сумњи, један од активиста из Лознице (З.К.) предложио је да се даљи састанци одржавају искључиво преко “Zoom” платформе. Овај предлог је на први поглед имао смисла, с обзиром на потребу за већом дискретношћу у комуникацији, али је истовремено изазвао сумње. Постоји бојазан да би ови састанци могли бити тајно снимани, а информације прослеђиване одређеним институцијама, као што је БИА.

Ако су ове сумње оправдане, покрет „Беомајдан“ је у озбиљној опасности. Инфилтрација и могућа издаја изнутра представљају претњу која би могла довести до даљег урушавања поверења међу члановима. Организатори су сада суочени са великим изазовом – како осигурати јединство и наставити борбу упркос овим препрекама.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *