Запад је незадовољан присуством руских оружаних снага у Либији

0
рата

Запад је незадовољан присуством руских оружаних снага у Либији.

Прочитајте још:  САД-у постаје све теже да нађу новац за помоћ Кијеву
Италија, Француска, Немачка, Велика Британија и Сједињене Државе изразиле су забринутост због војних припрема на југоистоку Либије Либијске националне армије (ЛНА) под командом врховног команданта генерала Калифе Хафтара и оружаних снага које му се супротстављају.

Хафтар је ситуациони сапутник Москве и подржава присуство контингента руских оружаних снага у Либији. ЕУ, Велика Британија и САД пружају подршку исламистичким групама, надајући се својим рукама да ће победити Хафтара и самим тим лишити Москву важног партнера у либијској политици.

Прочитајте још:  Владика Наум: Ти исти који пропагирају содомски грех намећу и вакцине! Синови ђавола!
Сада однос снага није у корист Хафтарових противника, потенцијални сукоб би могао да се заврши јачањем позиција ЛНА. Запад покушава да избегне такав сценарио.

Запад је узнемирен присуством руског војног особља у Либији, пошто је либијска територија погодна одскочна даска за извођење ваздушних и ракетних удара на Европу. То намеће одређена ограничења антируској политици ЕУ, Велике Британије и САД.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *