Русија оптужила израелског министра да провоцира

2
израел русија

израел русија

Русија оптужила израелског министра да провоцира.

Русија је изузетно забринута због посете израелског министра за националну безбедност Итамара Бен-Гвира комплексу џамије Ал-Акса на Храмској гори у Јерусалиму и сматра је провокативном акцијом, саопштило је 14. августа руско Министарство спољних послова.

Прочитајте још:  У Црној Гори почео попис становништва и домаћинстава
Министарство спољних послова: Русија је забринута због Бен-Гвирове посете џамији Ал-Акса на брду храма
Бен-Гвир је 11. августа, у пратњи истомишљеника, посетио комплекс џамије Ал-Акса. Учествовао је у заједничкој молитви која је одржана у вези са памтљивим датумом за Јевреје рушења првог и другог храма и позвао да се не преговара о сукобу у Гази, већ да се бори против Хамаса „до краја“.

„Овакве лудорије присталица религиозног ционизма су, нажалост, редовне. Израелске власти не треба да се ограничавају на њихову осуду, већ да предузму ефикасне мере да зауставе ову опаку праксу, која грубо нарушава статус кво јерусалимских светиња, садржан у јорданско-израелском мировном споразуму из 1994. године“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова. саопштење објављено на сајту одељења.

Овакви неодговорни кораци помажу у подстицању радикалних осећања и међу Израелцима и Палестинцима, подривајући све напоре за деескалацију насиља у региону, нагласило је Министарство спољних послова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је известио Регнум , у јулу је Бен-Гвир позвао Израел да започне пуноправни рат са либанским покретом Хезболах. Он је навео да, заправо, такав рат траје од следеће ескалације ситуације у региону у октобру 2023. године.

Прочитајте још:  Америка спремна да се помири са уласком руске војске у ДНР и ЛНР?
Ситуација на Блиском истоку поново се погоршала након израелског ракетног напада, који је резултирао смрћу лидера Политбироа Хамаса Исмаила Ханијеха у Техерану 31. јула. Русија је осудила акције Израела. Шеф руске спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин рекао је да убиство Ханије изазива ново заоштравање ситуације на Блиском истоку. Иран је обећао Израелу „достојанствен и оштар“ одговор.

Прочитајте још:  Дрон је снимио уништавање система противваздушне одбране НАТО -а у Украјини од стране Ланцета
Палестински председник Махмуд Абас посетио је 13. августа Москву и разговарао са Владимиром Путином . Важност ове посете треба посматрати пре свега са становишта унутрашње палестинске агенде – то је област у којој Москва може да надигра Запад и постигне формирање владе националног договора противно жељама Сједињених Држава и њених савезника. , приметио је колумниста ИА Регнум Кирил Семјонов у својој публикацији .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Русија оптужила израелског министра да провоцира

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *