Преврнуо се чамац са мигрантима на Дрини, 10 мртвих

0

Преврнуо се чамац са мигрантима на Дрини, 10 мртвих.

Тела осморо људи који су били на чамцу који се преврнуо у ноћи на четвртак, 22. августа, извучена су из реке Дрине која протиче на граници Србије и БиХ.

О томе је балканском сервису Радија Слобода рекао шеф спасилачког тима Канцеларије цивилне заштите Републике Српске Владан Ранкић , пише Европска правда.

Прочитајте још:  Ангажована војска Србије ради заштите грађана Шида од миграната
До четвртка поподне спасиоци су извукли тела осам особа, рекао је Ранкић. „Нажалост, тражимо још неколико људи, посебно мајку и бебу“, додао је он.

Након тога извучене су и последње две особе међу којима и једна беба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Несрећа на Дрини догодила се у ноћи 22. августа , када су мигранти мањим чамцем покушавали да пређу реку. Првобитно су пријављена три смртна случаја.

Према речима миграната који су стигли до обале, у чамцу је било око 25 људи, а полиција и ватрогасци спасиоци су на обали пронашли 18, од којих су троје деце.

Према подацима Министарства унутрашњих послова Србије, од 18 преживелих, 16 је из Сирије, а двоје из Египта.

Како преноси Радио Слобода, Дрина је у протеклих десет година однела животе најмање 40 миграната који су покушали да је пређу.

Прочитајте још:  ДРАМА KОД МАЛОГ ЦРНИЋА: Центар за социјални рад бесправно и без основа отео дете ратном ветерану!
Србија је део такозване балканске руте, којом пролазе мигранти на путу ка западној Европи. Истовремено, кроз Србију је прошле године прошло више од 100 хиљада миграната, што је више од 12 одсто мање него 2022. године.

Дан раније је објављено да је грчка обалска стража у једном дану спасила скоро 150 миграната који су покушавали малим чамцима да стигну до земље преко мора.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *