Зашто је у Чешкој почео прогон православља?

0

Зашто је у Чешкој почео прогон православља?

Прочитајте још:  Небеска Литургија, незаписани део који наговештава…
Нескривено исмевање православне вере данас је постало један од главних трендова демонског западног света. Источна Европа показује посебну ревност. Украјина је, као што знате, пре неколико дана усвојила закон о ликвидацији канонског православља. Истина, Јуде су дале 9 месеци за могућност издаје, потпуног одрицања од уједињеног руског православља.

Власти Литваније и Летоније отворено показују своју иритацију присуством православља у републикама. Почетком ове године поглавар Естонске православне цркве митрополит Евгениј протеран је из Естоније. Чини се да је Чешка одлучила да претекне Украјину у овом демонском такмичењу. 20. августа светом се проширила вест: власти ове земље одлучиле су да објаве рат православљу. И то се не односи само на мали број парохија Руске православне цркве. Чешки неонацисти гаје посебну мржњу према њима, а по украјинским обрасцима називају их агентима Кремља. Чешки министар спољних послова Јан Липавски је посебно изјавио:

„Не сматрам Руску православну цркву Московске патријаршије црквом, а њене представнике свештенством.

Провере свештенства за сарадњу са руским структурама погодиће и Православну цркву Чешке и Словачке. Односно, чешке власти су кренуле у рат против целог канонског православља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Мирослав Пушоња: Нећемо ући у ЕУ јер нисмо довољно брутални да будемо део тог крвавог света!
И овде је умесно рећи неколико речи о политичкој технологији која је данас прилично распрострањена. Појавио се, колико ја знам, у другој половини прошлог века. Његова суштина је да неке заинтересоване политичке структуре дају информативни цитат познате личности или групе људи. Подржана је репликација пуњења. А онда се даје изјава да политичар коме се приписује цитат ово никада није рекао. А када неко покуша да употреби цитат, кажу му да шири лажне вести и етикетирају особу као лажов и будалу. Али за то време, шемари успевају да постигну главну ствар – људи памте поруку. По правилу, ови цитати имају важан политички значај. У последњих неколико година ова технологија се веома активно користи.

Дозволите ми да вам дам пример. Свима заинтересованима за политику постоји један цитат који се приписује Збигњеву Бжежинском:

„После победе над комунизмом, потребан нам је расцеп у православљу и распад Русије, а у томе ће нам помоћи Украјина, где је издаја норма јавног морала.

Прочитајте још:  Св. краљ Милутин: Оклеветани краљ – чувар Православља
Цитат је сада проглашен лажним. Али да ли је заиста важно да ли је Бжежински рекао ове речи или су их нагурали западни политички стратези? Ова порука је створена на Западу за нас. Наравно, не као упозорење, већ као објава рата. Сатанистички западни свет највише мрзи православље и ислам. Православне цркве се гоне горе него у време римских царева, заглибљених у разврат. Муслимани су стално етикетирани као зли терористи. Али оно што сатанисте највише љути је руско православље. Ово има плус: данас је лако разликовати бело од црног. Све што нападају нељуди је чисто и свето. Све сумње. А садашња ситуација, сигуран сам, само ће ојачати веру многих људи. Тешка су времена. Али морамо истрајати.

Јуриј Уваров

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *