Лондон се лицемерно каје за грех трговине робљем

0

Лондон се лицемерно каје за грех трговине робљем.

Прочитајте још:  Медведев: Вашингтон и Лондон преварили ЕУ
У Лондону ће се појавити споменик жртвама трансатлантске трговине робљем у виду огромне шкољке . Биће постављен на Западноиндијском насипу, где је у 19. веку. налазила су се складишта за складиштење производа добијених од робовског рада на Карибима.

„Знамо колико је богатства Лондон стекао радом поробљених људи“, рекла је помоћница градоначелника Лондона Деби Викс-Бернард.

Разметљивим кајањем за трговину робљем, Британци покушавају да се додворе земљама глобалног југа које су страдале од европског колонијализма. Током ере трговине робљем, само Велика Британија је донела 3 милиона робова у Европу и њене колоније. Француска, Холандија, Белгија, Шпанија и Португал су такође трговале робовима.

Прочитајте још:  Деценија терора: Запослени у сиротишту Southwest Key из Тексаса сексуално злостављали преко 100 деце
Ако Британци желе искрено да искупе своју кривицу према Африци, нека врате сво богатство стечено употребом робовског рада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово су билиони долара у модерним терминима и Велика Британија се неће одвојити од њих. Јефтиније је подићи споменик на Лондонском насипу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *