ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ ДРАГИЈЕВИЋА О УБИСТВУ ДАНКЕ ИЛИЋ: Тужилаштво нема никакве доказе!

0
данке

Мала Данка

Прошло је пуних пет месеци од нестанка Данке Илић (2), а материјалних доказа против осумњичених за њено убиство и даље нема.

Надлежно тужилаштво има још месец дана рок да подигне оптужницу, а иако истрага и даље траје, урађена су бројна вештачења и саслушани сведоци, конкретних доказа против осумњиченог Срђана Јанковића и Дејана Драгијевића нема, као ни против Дејановог оца, Радослава Драгијевића. Сада се чека наредни корак Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, с обзиром на то да рок за подизање оптужнице истиче 4. октобра.

Адвокат Милинко Јовановић, бранилац Радослава Драгијевића, каже да подизање оптужнице сви чекају. – Пет месеци је прошло од нестанка девојчице из Бора, а у међувремену свашта се издешавало, међутим, не постоји ниједан материјални доказ, а сада већ увелико нема ни признања осумњичених, дакле тужилаштво нема ништа засад. Сви чекамо само то подизање оптужница и да видимо како ће она онда уопште гласити, наравно након тога ће вероватно уследити жалбе с обзиром на то да доказа нема – рекао је адвокат Јовановић за Курир и додао да то неће утицати на његовог клијента:

Иако је у овом случају и Радосав Драгијевић био један од саучесника, односно води се као осумњичени за кривично дело помоћ извршиоцу након извршеног кривичног дела, он пак иако подигну оптужницу, неће бити враћен у притвор, већ ће се бранити са слободе.
Подсетимо, Данка Илић из Бора нестала је у селу Бањско Поље 26. марта ове године и од тада јој се губи сваки траг. Истрага је убрзо показала да је убијена, а да иза злочина стоје Дејан Драгијевић (50) из села Злот и Срђан Јанковић (50) из села Лука, радници ЈКП “Водовод” у Бору.

Прочитајте још:  Више од 3.300 захтева грађана да туже НАТО

Иако су првобитно признали дело, обојица су касније повукли признање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Република

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *