Шта крије НВО “ДА СЕ ЗНА”? Две године нису предали финансијски извештај, прети им казна од ПЕТ МИЛИОНА!

1
да се, зна

Независни Београд Прајд, на челу са Предрагом Аздејковићем, изнео је у јавност шокантне информације о раду организације “ДА СЕ ЗНА”. На свом званичном профилу, Независни Београд Прајд је објавио да “ДА СЕ ЗНА” већ другу годину заредом није поднела финансијски извештај Агенцији за привредне регистре, што је супротно закону!

Према Закону о рачуноводству Србије, сва правна лица су у обавези да поднесу финансијске извештаје Агенцији за привредне регистре до 31. марта. Она која не испоштују овај рок суочавају се са новчаним казнама од 100 хиљада до 5 милиона динара! Да ствар буде још озбиљнија, Независни Београд Прајд пита се шта о овоме има да каже Надзорни одбор који контролише финансијско пословање, и како ће реаговати донатори организације “ДА СЕ ЗНА”?

Изнети су и подаци о бившим и садашњим законским заступницима организације, укључујући Драгославу Барзут, Николу Планојевића, Стефана Шпаравала, Милоша Ковачевића, Александра Савића и тренутног законског заступника Матију Стефановића.

“Да ли ће неко од њих сносити одговорност за овакав пропуст и да ли управо то разлог што је удружење за свега две године променило шест законских заступника”, пита се Аздејковић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ово саопштење је уследило након напада на Аздејковића од стране организатора Параде поноса у Београду и удружења “ДА СЕ ЗНА”. Наиме, Аздејковић је у јутарњем програму изјавио да је Парада поноса комерцијални догађај од којег користи имају само организатори, док припадници сексуалних мањина након тога испаштају читаве године. Ова изјава је изазвала бурне реакције и чини се да је овом објавом Независни Београд Прајд решио да отворено проговори о ономе што се дешава иза затворених врата.

Прочитајте још:  Немачки политичар о Косову и Метохији: Бојим се да се овај пут неће добро завршити

АПР одговорио удружењу “Независни Београд Прајд”

На упит удружења “Независни Београд Прајд”, Агенција за привредне регистре (АПР) је потврдила да “ДА СЕ ЗНА” није доставила редован годишњи финансијски извештај за 2022. годину. У складу са законом, а по утврђеној динамици послова у оквиру Регистра финансијских извештаја, против правног лица и одговорног лица због недостављања редовног годишњег финансијског извештаја за 2022. годину биће поднета пријава за привредни преступ из члана 57. став 1. тачка 1. и 22. и став 2. Закона о рачуноводству.

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шта крије НВО “ДА СЕ ЗНА”? Две године нису предали финансијски извештај, прети им казна од ПЕТ МИЛИОНА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *