ПОЗИВИ У БРИСЕЛ УЗНЕМИРИЛИ ДУХОВЕ: Да ли су на помолу нове поделе међу лажним еколозима?

0
против

Протест против копања литијум у Београду (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Представници Савеза еколошких организација Србије (СЕОС) у склопу договарања даљих корака у организацији тзв. еколошких протеста и других деструктивних активности, коментаришу да је глумица и тзв. еколошка активисткиња из покрета „Марш са Дрине“ Бојана Новаковић недавно предложила члану удружења „Сувоборска греда“ Јевђенију Јулијану Димитријевићу, да заједно са активистом покрета „Марш са Дрине“ Иваном Бјелићем отпутује у Брисел, на састанак са више западних невладиних организација, којима би денуцирали наводну репресију српских државних органа над грађанским активистима који се противе експлоатацији литијума.

Након дужег убеђивања, Димитријевић је прихватио Новаковићкин предлог, уз ограду да ће у Брисел отпутовати само ако за то добије подршку СЕОС. Са тиме се сложио лидер удружења „Заштитимо Добрињу и околину“ Драган Симовић, иако је нагласио да нема никакво поверење у Новаковићку, баш као ни још једна истакнута „антилитијумска“ активисткиња, чланица удружења „Сувоборска греда“ Љиљана Браловић.

Ова ситуација је довољна да ослика колика конфузија и несугласице владају у редовима овдашњих „еколошких“ организација и њихових активиста, који евидентно не могу постићи сагласност ни око наизглед баналног питања као што је одлазак на некакав НВО скуп у Брисел, а камоли око далеко важнијих тема.

Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *