Заштитимо Јадар и Рађевину: КОПАЈ, ОЛЕКСАНДРЕ!!!

0
приватне, рађевино

Шта чекаш, промукоше кукуричући и први и други и трећи петлови, чекајући тебе? Шта кажеш, чекаш Првослава са све синодом СПЦ да освешта темеље рудника литијума и сечу 150 ха шуме где си предвидео депонију у Штавицама? Фала милом Богу дозиваш се и ти „памети“, мада лично мислим да си се запетљо у тај рудник к’о пиле у кучине.

Причаш неповезано, заборављајући шта си јуче рекао, постројаваш иза затворених врата декане, професоре, молиш па претиш, тумараш по јадарским и рађевским селима и лажеш народ, на шта си спао. Ти неки визионар, ниси у стању један рудник да предвидиш, а овамо би да владаш светом. Спао си на ниво трговачког путника Рио Тинта, богати је л’ плаћају бар? Чујемо да те плаћају по учинку, кол’ко нам чега увалиш па на то неки проценат. Бедно! Ана Брнабић ти изјављује да ако одустанете од литијума да ћемо сутра тражити да се укину некакви Ротшилди, банкарство, вештачка интелигенција… и све друго што доноси бољитак. Не, после забране литијума и то у целој Србији је нешто друго на реду, а ти погађај шта?! Срам вас било све, са њом заједно. Прича Ана и лаже не згревајући, да се протестује против здравог разума и науке, а не против литијума. А управо смо се баш ми „Заштитимо Јадар и Рађевину“ обратили науци (САНУ и Бернској конвенцији) али и закону и поднели жалбу против владе Србије Секретаријату Бернске Конвенције и тражили забрану ископавања литијума од истог.

А ви, бедници, шта сте ви урадили? Окренули сте леђа свему што чини честитост и поштење, окренули сте леђа и науци и здравом разуму али и закону(сјебо си уставни суд бар на 50 година). Толико лажете и силеџијство показујете да сте зрели и за ћорку али и за лудницу, ако директор луднице пристане. Демонстрираш силу, шаљеш у лозничку касарну конвој борних кола и војску, мислиш да нас уплашиш, зајебо си се, лоше саветнике имаш, само си нас још више охрабрио. Становаћеш у касарни, опет нам скрећеш пажњу да си ти звер и да треба да те се бојимо. Ти у касарну, па има ли већег блама за касарну и српску војску, кад се зна да си уместо пушке носио кишобран, да ти митраљезац Војо не покисне. Шта је, па сам си то признао. Јебеш циркусе које си као клињо гледао, да није тужно и трагично ово што ти радиш, то би био највећи циркус. Успут, кад је реч о циркусу, онај твој пајтос Курти не бих рекао да циркузира, већ врши прогон и егзодус над Србима на Косову и Метохији, баш као што се дешава над палестинцима у Гази и Рафи. Ако будеш наумио у Крупањ а ти поћерај једну цистерну воде, бар оној твојој калакурдији, за поштене сељаке и поштену интелигенцију не брини. Обавезно приупитај, твог љубимца Ивана Исаиловића, бившег председника општине Крупањ и оног Штефику, знаш онај из шумарије што ти је био председник Скупштине општине у Крупњу, где су им билијар столови и стотине хиљада евра што дадоше на неки билијар клуб. И само да знаш, обојица су били на челу општине Крупањ само што си им ти то дозволио, иначе нису способни ни два јајета да испрже. Колико су стуцали у билијар, са тим парама су могли да збрину Крупањ са квалитетном водом за пиће за наредних сто година. Крупањ сад нема воде, а нема ни за воду.

Прочитајте још:  Не чују нас на Западу

Бедно Олександре, може ли бедније, код тебе све може, већ си три дна пробио, ко нико пре тебе. Купујеш авионе од Француза к’о да купујеш тротинете, примаш у посету Макрона, е то вам је народе онај што се оженио својом учитељицом тј. бабом учитељицом, грлиш се и цмакаш са њим, да ли ти човече знаш његова сексуална опредељења?! Шта значи онај Макронов пољубац, познат као француски, како си га ти доживео, какву је поруку послао нама Србима и то Србима које су сврстали у сирове Балканце. Ако знаш, огради се и реци да то радиш само у своје име. Док се ти вуцараш са њим по Београду и Новом Саду, над Србима на Косову и Метохији погром, ти им поручујеш да мораш сачувати мир. Јеботе твој мир, одвратно, што не одеш у Гораждевац или у Пасјане или било где на Косово и Метохију са својом децом и да тамо живиш бар недељу дана, баш у миру какав си обезбедио Србима на Косову и Метохији? Што ти рођо Првослав не оде у Пећку Патријаршију, тамо му је радно место, отиш’о чова у Канаду, прави се блесав. Још мало о литијуму, не ради тебе, ради народа, да га подсетим, а све у вези нуклеарних скаламерија које са настраним Макроном планираш у Србији.

Народе Србије, писало је удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ о уранијуму и то не једном, ево опет ћемо. Рудник литијума који хоће Олександар да отвори у Јадру и Рађевини морамо посматрати у мало ширем контексту поготову кад се помињу нуклеарке.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Средином осамдесетих година прошлог века на подручју Иверка, то вам је планиница која се уздиже изнад јадарске долине, и Цера завршена су геолошка истраживања руде уранијума, утврђене резерве, чак и неколико рудничких окана је отворено из којих је ископана одређена количина руде и одвежена негде. Како је распад СФРЈ био на видику пројекат ископавања уранијума је обустављен а рударска окна затворена, конзервирана, запечаћења и стављена на чекање. На једном од тих затворених улаза у рудник сам имао прилику да будем. Што се тиче уранијума њега засигурно има још на Букуљи и Старој планини у количинама, изгледа инересантним, нарочито Французима, који су извисили у Африци, бар што се тиче уранијума. Све добија на тежини кад знамо да Француска скоро 70% електричне енергије добија из нуклеарки. Према томе, зинула доња половина леђа Макрону за нашим уранијумом. Заборавих да подсетим да је та иста Француска признала Косово и Метохију као независну државу па јој и то мало. Замисли народе да вам неко дође у кућу и силује пред вама све женско што имате а ви као велики стратег те исте силеџије позовете да их угостите. Овакве „инциденте“ је некада Воја Танкосић решавао на свој начин, не могаде друкчије, о чему опширније неки други пут.

Прочитах неки дан некакво писмо упућено Макрону од неког СЕОС-а и „Не дамо Јадар“ где се ти несрећници позивају на некакво српско-француско ратно пријатељство и захваљују Французима на помоћи у биткама на Церу и Колубари. А историјске чињенице сасвим другачије, нити нам помогоше на Церу а тек на Колубари и Сувобору, некад се битка на Колубари звала колубарско-сувоборска битка. Приликом битке на Колубари и Сувобору „пријатељи“ Французи „заборавише“ да нам испоруче гранате, већ плаћене и то дебело, тек на интервенцију Русије допремисмо фаличне гранате из Грчке и преправисмо их у Крагујевцу, те некако спасосмо Србију. О „пријатељству“ Француске се да попричати и кад се остаци српске војске домогоше албанске обале и кад не хтедоше те мученике прихватити и понудити помоћ. Тек након интервенције Николаја Другог Романовог, руског цара, који запрети вајним „савезницима“, да уколико не збрину српску војску у Албанији, да ће са Немцима уговорити сепаратни мир, пристадоше Италијани и са својом ратном морнарицом спасоше Србе. Французи се почеше „дружити“ са српском војском тек кад осетише снагу српског војника и кад схватише да од српске војске могу и они профитирати. Већ и деца знају да после пробијања Солунског фронта француска коњица није могла да прати српску пешадију, да ли само зато што су српски војници били толико брзи и жељни својих села и домова? Размислите о томе. Као што видите једини искрени пријатељи Србије су Руси, све што су нам дали и помогли, урадише а да један једини дукат не узеше за то.

Прочитајте још:  БРОЗ ЈЕ СРБЕ ЗАДУЖИВАО ЈЕДИНО ЗЛОЧИНИМА

Дужан сам, по ко зна који пут, да вас подсетим на литијум, уранијум и ко зна шта још, да би смо схватили тежину пројекта „Јадар“. У руди из које би се екстраховао литијум има бар још петнаестак других метала и минерала и баш зато Рио Тинто би правио полусуви индустријски отпад који би одлагао у Рађевину, на Штавице тј. Мишковац. Рио Тинто је 2021. године у листу Политика признао да се депонија у Штавицама никад неће оформити тј. завршити, можда им затреба из тог полусувог отпада тзв. погача антимон, цинк, олово или нешто друго. Тако би депонија у Штавицама требало да буде нека врста магацина полупроизвода. Јасно вам је сад зашто Рио Тинто, тобоже мисли на наше здравље, па не би било флотационог тј. течног отпада. Кад се сетимо да топионица у Зајачи сада такорећи не ради и не топи ништа, а реновирана је цакум-пакум, како би рекли ко запета пушка, онда вам је ваљда јасно шта чека, односно шта нас чека.

Одаде се ти Олександре и истртља да већ две и по године ни реч ниси прозборио са руским царем Путином. Бедније изјаве одавно не би, чега се паметан стиди тиме се ти поносиш, па још рече да је Србија изабрала пут у Европску Недођију. Ко то и кад одлучи за европски пут? Колико си се пута само састао са оним твојим имењаком, украјинским пајацом и колико си му граната продао и да ли знаш колико је Руса од тих истих граната погинуло? То Руси не праштају, а не би смели ни Срби! За оне француске извикане авионе смо од Русије могли добити бар три пута више и то ефикаснијих и у сваком погледу бољих авиона. Могли смо да бирамо, ’оћемо ли Сухоје, бар десет модела Руси имају, ’оћемо ли Мигове и то најновије генерације, ’оћемо ли Тупољеве, аман Олександре, „наивчино“ једна, не могу ни да се сетим шта све Руси имају. Једном си извалио глупост века кад си рекао да због санкција Русији, руски авиони не би могли да се допреме у Србију. Боје се Руси Бугара и Румуна, земљо отвори се, па Руси надлећу ону америчку кућицу кречену у бело, кад им се ћефне. Занима ме ко то сме и помислити да постоји бољи авион од руског? А ти узе, једино што „пријатељи“ Французи имају и ко зна кад ћемо их добити, кад застаре. И деца су те прочитала, наоружаваш Србију по НАТО стандардима, ’оћеш да нас увалиш у НАТО а пре би се рекло да увалиш НАТО у Србију, ако већ и ниси.

Прочитајте још:  Драгољуб Петровић: Како се са новим законом успешно изругују српском језику

Трућаш како ћеш ти да преслишаваш Рио Тинто и да нам обезбеђујеш гаранције, претпостављаш нам некакве стручњаке, а нас ко ј***, ко велиш доћи ћу вам у Јадар и Рађевину да вам „објасним“ како стоје ствари. Утуви Олександре у ту своју тинтару, ја сам највећи стручњак за свој живот и моје потомке, а не неки белосветски отпад. Јадо јадни не смеш САНУ ни да поменеш као ни Бернску конвенцију и локалну заједницу, ако уопште знаш шта је то, ако нама не верујеш, а ти питај Индијанце из Северне и Јужне Америке и Канаде, а не бизоне, магарце и конобарице из свог табора. Друштвена дозвола, њу издаје народ, је испред свих твојих „стручњака“. Упамти и ово, у удружењу „Заштитимо Јадар и Рађевину“, нису ни Златко, ни Небојша, ни Маријана, ни Браловићка, ни Ратко Ристић, ни Ћута, ни Саво, ни Ђилас, ни Мариника… У „Заштитимо Јадар и Рађевину“ су Марија, ја Момчило, Милан, Горан, Никола и још једна Марија и само да знаш још колико нас је. У „Заштитимо Јадар и Рађевину“ су пре свега српски родољуби па онда све друго. Ми волимо и Косово и Метохију и Србију и Републику Српску, али и Србе док ти спомињеш само Србију, баш као и Шолц, и Макрон и… За све вас би најбоља била Србија, али без Срба, а то ће бити само кад се будемо зајебавали.

Кад сам већ у канцеларији морам ти и ово отписати и још неке упознати са следећим: ниси ти измислио аутопутеве и не правиш их од својих пара, подсетићу те како су Грци најебали баш са тим аутопутевима. Дадоше Немци, Американци, Британци, Французи…, све битанга до битанге, Грцима кредите да направе аутопутеве, при том им рекоше узмите и ви за вас, ваља се (овде мислим на грчки СНС и њиховог Олександра), и урадише Грци и тек тад грчки народ схвати да су аутопутеве направили за напред наведане битанге али о свом трошку, при том задужише ко зна колико покољења. Обични Грци аутопутеве углавном виђају на сликама. Не каже се џабе „дужан к’о Грчка“. Ускоро ће се овој максими додати и Србија, „дужни к’о Грчка и Србија“. Дакле све исто, и још мало горе него у Грчкој. Прича се да је нешто слично било и у Шпанији. Жвалавио си недељама како ћеш повећати некакав минималац, који ће, ко дочека, примити тек за пола године. Правиш представе за народ не би ли прикрио егзодус на Косову и Метохији, Републику Српску и задуживање за ЕКСПО. Што се тиче Кинеза ту је све већ прикривено, али се да наслутити.

Зато копај Олександре, дуге су две године и за тебе и за нас.

Или – или, ма шта год значило?!

Председник удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“

Алимпић Момчило

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *