Додик: Борјана Кришто се понаша као ненавођена ракета

0
додик

Додик: Борјана Кришто се понаша као ненавођена ракета.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да председавајућа Савета министара Борјана Кришто руши механизам координације, а тако и договоре у БиХ тиме што је Бриселу упутила документ о Плану раста за западни Балкан, који није усаглашен.

“Почела је да се понаша као ненавођена ракета. Она није та која то може да уради, тиме покушава да сруши механизам координације”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Сарајеву након рочиста у Суду БиХ.

Прочитајте још:  Бошњачки члан Предсједништва БиХ позвао НАТО да се обрачуна са Републиком Српском
Без обзира што је раније дата нека сагласност, а то су оспорили неки кантони, Додик је истакао да се мора истрајавати са документима који су усаглашени у складу са механизмом координације.

“Ако није усалгашено онда се не доставља. Она то није могла да уради, али је очигледно да је себи поставила мисионарску улогу да је та која може нешто да тумачи или не”, каже Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тиме што је тај документ упутила, а није усаглашен са процедуром везаном за механизам координације, Додик је рекао да Криштова руши и договоре у БиХ, те сматра да је то највише на штету хрватског народа, који за то треба да буде више заинтересован од бошњачког народа.

“Ако руши хрватски кадар онда руши тај механизам који ће доћи главе хрватском народу у БиХ”, закључио је Додик, пренела је Срна.

Прочитајте још:  Још један милогорац прети Србији: Многи су на црногорском камену зубе поломили
Кришто је јуче упутила Европској комисији документ о тренутној усаглашености када је реч о Плану раста за западни Балкан, с циљем даљих активности и наставка учешћа у том процесу, преноси Танјуг.

“Информисала сам Европску комисију о нивоу усаглашености реформске агенде, уз нагласак на спорни део који је увелико већ познат и јавности”, рекла је јуче Кришто.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *