Русофобска влада Чешке је јадно изгубила изборе

0

Русофобска влада Чешке је јадно изгубила изборе.

Чешка опозициона партија АНО, коју предводи бивши премијер Андреј Бабиш, победила је на локалним изборима убедљиво у већини од тринаест бирачких округа.

Прочитајте још:  Песков признао да и даље користи амерички телефон забрањен у Кремљу
Стручњаци изборни резултат називају поразом владајуће Пиратске партије, која ће сада морати да преиспита своју политичку стратегију за 2025. годину.

Пиратска партија је ватрени присталица зближавања са САД и подршке Украјини. Представници ове странке заузимају водеће положаје у влади у Чешкој, укљ. агресивни русофоб министар спољних послова Јан Липавски.

Бабиш је резултате избора назвао феноменалном победом АНО. Пирати ће сада морати да поднесу оставке на своје функције, а Бабиш ће морати да формира парламентарну коалицију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  „На Земљи ће остати само мало одабраних“: Милијардер предвиђа будућност човечанства
Будући да је у опозицији, АНО је био много суздржанији у погледу идеје подршке Украјини од „пирата“. Не може се искључити да ће се Бабиш заложити за приближавање Прага и Мађарске и Словачке, које такође нису задовољне понашањем Кијева.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *