Народна странка предлаже подизање споменика Синиши Михајловићу у Новом Саду

0
шампиони, синиши, споменика

Синиша Михајловић

Градски одбор Народне странке Нови Сад, предвођен председником Александром Максимовићем, издао је саопштење у којем предлаже подизање споменика легендарном фудбалеру и тренеру Синиши Михајловићу.

Споменик би, према предлогу, требало да буде постављен поред стадиона Војводине, чиме би се одала почаст једном од најистакнутијих спортиста у историји Новог Сада и Србије.

Споменик као симбол сећања

„Синиша је тај споменик заслужио. Он је неко чије име мора бити вечно записано и запамћено у Новом Саду и Србији,“ наводи се у саопштењу Народне странке Нови Сад.

Они, у свом саопштењу, позивају градске власти да се подигне споменик Синиши Михајловићу поред стадиона Војводине. Према њиховим речима, Михајловић је заслужио да његово име буде вечно уписано у историју града и државе. Како истичу, Михајловић је био више од фудбалера – био је симбол одлучности, храбрости и борбености, особина које су га пратиле кроз читав његов живот, како на терену, тако и ван њега.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подизање споменика Михајловићу би био симбол поштовања и захвалности за све што је учинио за Нови Сад и српски фудбал. Иницијатива споменика има за циљ да сачува успомену на овог великог спортисту за будуће генерације, истичући његову улогу у развоју фудбала и промоцији спорта у региону.

Спортски пут Михајловића

Синиша Михајловић, који нас је напустио 16. децембра 2022. године, био је један од најпознатијих фудбалера и тренера са ових простора. Рођен у Борову, каријеру је започео у новосадској Војводини, где је био део сјајне генерације која је освојила последњу титулу првака државе 1989. године. Та титула је и даље највећи успех у историји фудбала у Новом Саду, а Михајловић је задужио град не само својим спортским достигнућима већ и тиме што је изабрао Нови Сад као место где ће завршити своју играчку каријеру.

Прочитајте још:  Косово као преседан – и то не само на Балкану

Његова опроштајна утакмица, одржана на стадиону Војводине, окупила је тадашње спортске звезде и учинила да Нови Сад на један дан постане центар спортског света. Тај догађај се и даље препричава по улицама града, а остао је трајно уписан у колективно сећање грађана.

Након Војводине, Михајловић је наставио своју блиставу каријеру у Црвеној звезди, где је освојио Куп европских шампиона 1991. године. Његов спортски пут га је затим одвео у Италију, где је играо за славне клубове попут Роме, Сампдорије, Лација и Интера. Током своје каријере, Михајловић је био познат по свом непоновљивом извођењу слободних удараца, постајући један од најбољих извођача у историји фудбала.

На репрезентативном нивоу, одиграо је 63 меча за Југославију и постигао 10 голова. Након играчке каријере, посветио се тренерском послу, водећи клубове попут Болоње, Фјорентине, Милана, Торино и Спортинг Лисабона, као и репрезентацију Србије.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *