Сећање на хероје Бањске – крвљу брањено, љубављу чувано: Стефан, Бојан, Игор…

1
бањској

Хероји Бањске - Стефан, Игор, Бојан....

Трагедија у Бањској, која се одиграла 24. септембра 2023. године, поново је подигла завесу ужаса и бола над српским народом на Косову и Метохији.

У сукобу са тзв. косовском полицијом, страдала су тројица Срба: Стефан Недељковић, Бојан Мијаиловић и Игор Миленковић, који су дали своје животе у одбрани својих огњишта и народа од непрестаних напада и терора који спроводе сепаратистичке власти у Приштини. Овај догађај представља само један у низу трагичних напада на српски народ на овим окупираним територијама.

Трагедија ових храбрих људи, али и читавог српског народа, постаје још дубља када схватимо да они нису могли бити сахрањени на земљи за коју су дали своје животе. Уместо на светој српској земљи, Косову и Метохији, где су се борили и пали, сахрањени су у Врњачкој Бањи. Овај болни чин додатно је понизио и озледио српски народ, показујући до које мере Срби на Косову живе у непрестаној окупацији, лишени основних права, укључујући и достојну сахрану на својој земљи.

Након догађаја у Бањској, Срби који су преживели настављају да живе у страху, као таоци на својој земљи, изложени сталним репресијама од стране нелегалних институција тзв. Косова. Окупатори у лажним униформама полиције, потпомогнути међународним снагама, настављају хапшења, прогоњење и шиканирање српског народа на северу Косова. Чак је 45 Срба, укључујући Милана Радојичића, оптужено пред нелегалним судом у Приштини за тероризам, што представља наставак покушаја да се угуши сваки облик српског отпора и слободе​.

Година 2023. само је наставак онога што је започело 1999. године, када је НАТО агресија на Србију оставила дубоке ожиљке, а велики број Срба је страдао у тој неправедној борби за очување Косова и Метохије. Од тада до данас, прогон Срба не престаје. Срби су постали мета разних притисака, напада и хапшења, док су у потпуности лишени заштите, остављени као глинени голубови, потпуно незаштићени пред окупаторима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Албанци ударају најрањивији слој друштва: Примитивна одлука која има циљ да отера Србе

Жртва Стефана, Бојана и Игора, као и свих оних који су дали своје животе током рата 1999. године, не сме и неће бити узалудна. Ова трагедија представља подсетник на то да српски народ неће одустати од свете борбе за своју земљу. Косово и Метохија су неотуђиви део Србије, и ма колико дуго трајала окупација, Срби ће се једног дана вратити и ослободити своје територије. Жртва наших хероја светли као пламен наде и истрајности да ће правда и слобода једном победити, а српски народ поново ходати својим светим тлом, слободан и достојанствен​.

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сећање на хероје Бањске – крвљу брањено, љубављу чувано: Стефан, Бојан, Игор…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *