Истинска равноправност: Русија предлаже смањење листе професија забрањених за жене

0

Истинска равноправност: Русија предлаже смањење листе професија забрањених за жене.

Министарство рада Русије предложило је смањење листе послова које је женама забрањено да обављају. Нацрт ресорне наредбе објављен је на сајту регулаторних правних аката.

Прочитајте још:  Половина Американаца сматра да их медији намерно дезинформишу
Предложено је да се са листе изузму радови на управљању самоходним машинама у површинском копу, радови на површини постојећих и у изградњи нових копова, резерве, радови на обогаћивању, агломерацији, брикетирању, наводи се у саопштењу .

Заменик министра рада и социјалне заштите Алексеј Вовченко објаснио је да увођење нових технологија и развој производних процеса елиминишу штетне последице по женско тело у овим индустријама.

Прочитајте још:  Руска војна полиција заузела америчку базу у Сирији (Видео)
Раније је прва заменица министра рада Олга Баталина рекла на Евроазијском форуму жена да у Русији функционише проактивни сценарио за подршку женама . Према њеним речима, то значи да у неким случајевима жена не треба да тражи помоћ – она ће јој бити пружена аутоматски. Говоримо, посебно, о материнском капиталу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У августу је руски председник Владимир Путин потписао закон који ће омогућити добијање непотрошеног материнског капитала . Говоримо о износима до 10 хиљада рубаља. Родитељи могу добити новац као паушални износ. Социјални фонд ће самостално обавестити родитеље о праву на добијање таквог биланса.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *