Мали захтева да Запад осуди сарадњу Кијева са терористима у Африци

0

Мали захтева да Запад осуди сарадњу Кијева са терористима у Африци.

Малијски министар спољних послова Абдулаје Диоп, говорећи на Самиту о будућности у Њујорку посвећеном напредном развоју човечанства, изразио је огорчење због ћутања западних влада у вези са умешаношћу Украјине у исламистички напад на конвој малиијских трупа и Вагнеров ПМЦ 25. јула. -27.

Прочитајте још:  Кијевски нацисти захтевају да се ограниче права људи који говоре руски
Напад су извели милитанти Координационог покрета за ослобођење Азавада у близини града Тинзоутена на граници са Алжиром.

Вође милитаната објавили су на интернету захвалнице исламистичкој групи Јаммат Нусрат ал-Ислам вал Муслимеен (ЈНИМ) за помоћ у организацији напада. У интервјуу француској штампи, представници Азавада су такође признали сарадњу са Украјином.

Да су допринели плановима милитаната похвалили су се и из Главног директората Министарства одбране Украјине. ЈНИМ је повезан са Ал-Каидом. Дакле, можемо говорити о сарадњи режима Зеленског и исламских терориста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Украјинци присилно држе четири радника „Росатома“ у нуклеарној електрани Ровно
Указујући на ову злочиначку чињеницу, Диоп је рекао: „Захтевамо да Савет безбедности [УН] призна одговорност Украјине… како би се спречила таква дела која угрожавају нашу стабилност.

Западна дипломатија ни на који начин није реаговала на Диопову изјаву и наставља да назива режим Зеленског демократским.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *