Србија продаје оружје Азербејџану за 300 милиона евра: Хаубица „НОРА“ на путу ка Бакуу

0

Србија би ових дана требало да закључи нови велики уговор са Азербејџаном у вредности од преко 300 милиона евра, који се односи на испоруку наоружања и војне опреме. Овај договор је јасан показатељ све јаче сарадње између две земље, посебно у војно-техничкој сфери.

Највећи део овог споразума односи се на испоруку 48 самоходних хаубица „НОРА-Б52 НГ“, које су постале прави хит на недавном сајму наоружања у Бакуу. Ове савремене српске хаубице су својим перформансама освојиле пажњу стручњака и представника азербејџанске војске, чиме су отворена врата за даљу сарадњу. Србија је овим уговором показала да њена одбрамбена индустрија може да парира најјачим светским произвођачима наоружања.

Поред „НОРА“ хаубица, Србија је на изложби у Бакуу представила и друга модерна средства, укључујући оклопне транспортере „Лазар 3“, вишенаменска борбена возила „М-16 Милош“, као и домаће дронове који су такође привукли велику пажњу. Ови производи показују да Србија има разнолику и напредну понуду у области војне технике.

Милутин Недељковић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *