Шолакови медији отворено на страни Мила Ђукановића: Парезановић и митрополит Јоаникије на мети опсесивних напада!

0
парезановић

Марко Парезановић и митрополит Јоаникије

Шолакови медији у региону,  предвођени порталом Вијести, настављају жестоке нападе на српске политичаре у Црној Гори, са посебним фокусом на начелника оперативе БИА Марка Парезановића и митрополита црногорског Јоаникија, истовремено се отворено стављају на страну ДПС-а и Мила Ђукановића.

Последњих месеци, медијска кућа Вијести, која се налази под контролом Јунајтед групе Драгана Шолака, интензивно је критиковала српске политичке утицаје у Црној Гори, посебно кроз личности као што су Марко Парезановић и митрополит Јоаникије. Овај наратив је подржан серијом колумни Жељка Ивановића, уредника Вијести, који је више пута издвајао Парезановића као симбол тог утицаја, показујући готово опсесиван интерес према његовом деловању и везама са Српском православном црквом.

У једној од својих последњих колумни, под насловом „Радови Марка Парезановића“, Ивановић је искористио прилику да критикује Парезановићеве активности, сугеришући да он има дубоке везе са црквеним и политичким круговима у Србији, које користи за јачање српског утицаја у Црној Гори. Ивановић је наводио да је Парезановић „вредно радио у Црној Гори“, алудирајући на то да је његово деловање усмерено ка политичком заокрету земље у корист српских интереса. У тексту се Парезановић представља као фигура у сенци, чије активности директно утичу на политичку слику Црне Горе, а све у сарадњи са Српском православном црквом и митрополитом Јоаникијем.

Истовремено, у другом Ивановићевом тексту под насловом „Побједа грађана, Влада у проблему“, настављен је сличан наратив, у којем је наглашена улога „српских играча“ у црногорској политици. И у овом чланку, Ивановић директно критикује снажни утицај Србије и Српске православне цркве у Црној Гори, тврдећи да се овај утицај користи како би се ослабила мултиетничка и секуларна природа земље. И овде се помињу Парезановић и митрополит Јоаникије као кључне фигуре у том процесу.

Прочитајте још:  Напредњаци опет поклањају нашу имовину: Kорејска компанија добила бесплатно земљиште у Смедеревској Паланци

Очигледно је да су Вијести, као медиј под контролом Јунајтед групе, заузеле чврсту страну у црногорској политичкој борби, свесно фаворизујући Мила Ђукановића и ДПС, док нападају друге.

Софија Марић / Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *