Резултати видљиви на терену: Курти се “хвали” да је обучавао украјинске војнике

0
Аљбин Курти

Аљбин Курти

Резултати видљиви на терену: Курти се “хвали” да је обучавао украјинске војнике.

Шиптарски самозванац Аљбин Курти  изјавио је да је Приштина помогла у обуци 34.000 украјинских војника, као и да је досад Кијеву послала два пакета наоружања.

“Наше министарство одбране, заједно са Министарством одбране Велике Британије, у оквиру операције ‘Интерфлекс’, обучава регруте Оружаних снага Украјине у борбеној тактици. До данас је у оквиру ове операције обучено 34.000 војника. Поред тога, допремили смо два пакета војне помоћи Оружаним снагама Украјине. Први је укључивао војне тактичке камионе и друга возила, а други – 10.000 минобацачких граната различитог калибра”, рекао је Курти за украјинску агенцију УНИАН.

Курти је крајем јануара упутило 26 инструктора у Велику Британију, где се одржава операција “Интерфлекс” – шифровани назив за међународну војну мисију, под вођством Британије, чији је примарни циљ обука Оружаних снага Украјине.

Према Куртијевим речима, приштински инструктори обучавају Оружане снаге Украјине и за разминирање, али је у овој области обучено свега стотинак специјалиста.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Резултати ове обуке су свакодневно видљиви на терену.

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *