КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

0

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

На магистралном путу Косовска Митровица-Звечан данас су уклоњене табле на ћирилици на којима је писало „Добродошли у општину Звечан“ и на њихово место постављене табле са грбом Косова на којој прво на албанском и енглеском пише срећан пут, док је на латиници на српском погрешно написано и стоји „Сречан пут“.

Прочитајте још:  Исповест напредњака из Крагујевца: Морам да скупим 10 сигурних гласова
Назив је најпре на албанском исписан и то великим словима, а мањим словима је исписано на српском и на енглеском језику, преноси Косово Онлине.

У овој општини Срби чине више од 97 посто становништва.

Прочитајте још:  ДА СЕ ВИДИ ИЗ ПРИШТИНЕ! На врху Камиља изнад Лепосавића Срби поставили крст на кров Косова и Метохије (ВИДЕО)
На самом улазу у Звечан постављена је табла на којој је великим словима на албанском исписано „Мире се вини“, а испод тога на српском и енглеском „Добродошли“, односно „Wелсоме“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *