БЛИСКИ ИСТОК ВРИ! Ирански авион слетео у Бејрут упркос израелским претњама!

0
ирански

Јутрос је ирански авион безбедно слетео на бејрутски аеродром, упркос претњама израелске војске која је тврдила да неће дозволити никакве летове за које се сумња да превозе оружје за Хезболах. Овај авион је превозио иранског министра спољних послова и значајне количине медицинске помоћи намењене Либану.

Израелске снаге упозориле су да ће свако транспортовање оружја преко либанског аеродрома бити сматрано актом агресије, и да ће одговорити силом ако буде потребно. Упркос овим претњама, Иран наставља своје летове, јасно показујући пркос према израелској стратегији застрашивања.

Овај догађај се одвија у тренутку када су тензије у региону на врхунцу, уз све чешће израелске ваздушне ударе на Либан и нападе Хезболаха као одговор. Док Израел оптужује Иран за снабдевање Хезболаха оружјем преко цивилних летова, иранске власти истичу да су летови искључиво хуманитарног карактера, намењени помоћи цивилима погођеним конфликтом.

Напетост у региону наставља да расте, а аналитичари упозоравају да би даља ескалација могла довести до ширих сукоба на Блиском истоку, који је већ дуго нестабилан​.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *