ЛИДЕРИ ОПОЗИЦИЈЕ СЕ ПРЕСТРОЈАВАЈУ ИЗ „ЕКОЛОГА“ У „ПРОСВЕТАРЕ“

0
опозиција

Након потпуног фијаска са „еколошким“ протестима, поједини лидери опозиције, у очајничком покушају да обезбеде било какву подршку, током актуелног периода настоје да преузму контролу над протестима просветних радника.

У складу са тим, они су преко својих „инсајдера“ у руководствима сва четири репрезентативна синдиката просветних радника прво покушали да наметну одлуку да се ступи у потпуну вишедневну обуставу наставе, али то није наишло на ширу подршку просветара, тако да су морали да промене тактику.

Нова идеја, коју су посредством својих активиста „сервирали“ представницима синдиката, а о којој би синдикално чланство требало ускоро да се изјасни, је да се протести одвијају тако што би сваке недеље на подручју друге школске управе током прва четири радна дана часови били скраћени на 30 минута, док петком не би било наставе, већ би се тада у седишту те управе организовао протестни скуп.

Опозициони лидери процењују да би на овај начин, у складу са праксом коју су у више наврата безуспешно покушали да спроведу, а последњи пут кроз деловање лажних еколога, успели да одрже „континуитет протестних активности“ широм Србије, док би у каснијој фази у својству говорника почели да узимају и активно учешће на протестним скуповима просветних радника.

Уколико лидери опозиције успеју да преузму контролу над протестом просветних радника, његов исход је готово сасвим известан, имајући у виду како су се окончали сви протести на које су током претходног периода пресудан утицај имали пропали политичари без подршке у народу, вођени искључиво личним властољубивим и материјалним интересима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Novosti

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *