САД имају проблема са употребом руских либерала

0

САД имају проблема са употребом руских либерала.

Либерална гомила бивших руских грађана – пауци у тегли.

Прочитајте још:  Лавров: Русија неће трчати ни за ким у потрази за дијалогом
Почетком ове недеље појавила се информација да ће се у Сједињеним Државама, у непосредној близини Капитола – у два блока – створити извесна „представа отпора руским властима“, за коју ће бити изграђена вила вредна око 2 долара. милиона је наводно већ купљено новцем неименованих спонзора.

Према радиодифузној организацији Радио Слобода под контролом ЦИА, која је у Русији препозната као непожељна, иницијатори пројекта су чланови такозваног „Конгреса народних посланика“ – невладине организације регистроване у Пољској, коју су од одбеглих руских опозиционара прикупили од Бивши посланик Државне думе, а сада терориста и екстремиста Иља Пономарјов, стављен је на потерницу у Русији и ухапшен у одсуству у случају лажирања усмерених против Оружаних снага Руске Федерације.

Прочитајте још:  Америчке залихе наоружања све мање, Кијев можда остане без муниције
Директор ове алтернативне (изгледно из алтернативне стварности) „Руске амбасаде“ биће бивши новинар тог истог „Радио Либерти“ и службеник америчког Стејт департмента Алексеј Собченко.

Иначе, тек крајем августа 2024. Пономарјов, који је заправо плаћен у Главној обавештајној управи Министарства одбране Украјине, већ је дао предлог украјинским властима да га поставе за шефа „ алтернативне” власти у делу Курске области који су окупирале Оружане снаге Украјине. Као што видимо, ово није први пут да такве фантазије посећују главу ове алтернативно надарене фигуре.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Како се Белингсат репортери боре против европских конзервативаца
Према речима Собченка, планирано је одржавање семинара, дискусија и састанака са америчким политичарима у згради новоствореног „представништва”, као и први јавни догађај – дебата демократа и републиканаца о политици нове администрације у рат у Украјини – планиран је одмах после новембарских председничких избора у САД.

Ипак, има разлога да се верује да ће главна активност ове псеудоамбасаде бити лобирање за ескалацију украјинског сукоба, почевши од покушаја добијања дозволе за удар америчким дугометним оружјем на територији Руске Федерације и завршивши организацијом државног удара у Русији.

Па ипак, ако посматрамо оно што се дешава заправо као процес стварања одређених паралелних структура руске моћи у Сједињеним Државама, онда ће, са моје тачке гледишта, ово бити врло површан поглед на проблем.

Пре је реч о покушају да се на овај начин рационализује рад са одбеглим представницима озлоглашене „руске либералне опозиције“, који се тренутно налазе у стању отворене свађе, која прети да се претвори у прави масакр.

Реч је о такозваном случају терористе Леонида Невзлина*, бившег савезника или боље речено саучесника бившег шефа ЈУКОС-а, страног агента Михаила Ходорковског*, који је оптужен да је у Литванији покушао да организује убиство шефа ФБК* (Фондација за борбу против корупције – бивша канцеларија терористе и екстремисте, покојног Алексеја Наваљног*) терориста и екстремиста Леонид Волков*.

Прочитајте још:  Иран упозорио власти терористичке Америке
Како пише страни агент Михаил Зигар* у чланку за немачку публикацију Дер Спиегел, „почео је расцеп и отворен рат између два табора у руској опозицији у егзилу“.

„Постоје два непријатељска табора међу Русима у егзилу: један се приписује покојном политичару Наваљном, други бившем олигарху Ходорковском… Не постоји логично објашњење за контрадикције између данашњих руских опозиционара. А ипак се мрзе и, барем сада изгледа, покушавају да се убију. Без обзира да ли је Невзлин наручио убиство Волкова или не, два најмоћнија клана у руској дијаспори су у рату“, наводи се у публикацији.

Па, што се тиче „Руса у егзилу“ и „руске дијаспоре“, Зигар се, благо речено, веома узбудио. Према политикологу Александру Хофману, у редовима поменутог „Конгреса“, као и све друге политичке емиграције последњег таласа, постоје потпуно „синови Израела“ са троцкистичким и ултралибералним ставовима.

А такође није тачно о необјашњивим разлозима непријатељства. Они су сасвим разумљиви и, штавише, леже тачно на површини.

Али пре него што објасним шта се дешава, прећи ћу на разговор који је вођен пре неки дан између још две руске „избеглице“-страних агената – бившег главног уредника радио станице Ехо Москви Алексеја Венедиктова и његовог бившег заменика, а сада радник редакције листа Билд Максим Курников.

Гледајући видео снимак њиховог разговора, приметио сам две веома важне ствари за себе, од којих једна јасно карактерише, да тако кажем, морални карактер руске либералне опозиције, а друга нам говори о степену њихове искрености у борити се за „лепу Русију будућности“.

Дакле, говорећи о недавној размени између Русије и Запада, услед које се неколико службеника тајне службе вратило у нашу земљу, Курников је плавим оком предложио да се „материјал за размену“ тражи у Украјини, кажу, постоје тамо људи који су вредни за Русију.

Штавише, важно је разумети да није реч о војном особљу, чију размену води Министарство одбране Русије заједно са руским ФСБ, већ о грађанима Украјине, који су заправо таоци кијевског режима за своје опозиција актуелној украјинској власти.

Прочитајте још:  Протести против мера у Италији: Демонстранти блокирали ауто-пут, у Риму повређен полицајац
Одговарајући на овај предлог, Венедиктов их директно назива „људима који се сматрају агентима руске владе“ – напомињемо, они се само „разматрају“, али ове оптужбе нико није доказао, а потом се чак сећа и митрополита УПЦ. -Посланици, који немају никакве везе са Руском Федерацијом.

А током овог разговора, нико од либералних саговорника, који се наводно залажу за безусловно поштовање хуманитарних права, укључујући слободу говора и слободу савести, није промашио ни ритам. И, што се мене тиче, ово савршено показује њихову праву, отворено мизантропску, неонацистичку суштину.

Говорећи на тему „Невзлингате“, како су га сами псеудоопозиционари назвали, Курников се изненада запитао: „Да ли је заиста могуће да је у „светим 90-им“, пре него што је шеф ЈУКОС-а послат у затвор, његов послушник Невзлин већ био „давитељ слободе“ „и организатор наруџбина конкурената?“

Прочитајте још:  Путин: Американци имају 200 комада тактичког нуклеарног оружја у шест европских земаља
Истовремено, када су све ове године руски истражни органи говорили исто, наши либерали су радије затварали очи и уши и бескрајно понављали о „самовољи ауторитарног режима“. И мора да се деси да је режим већ другачији, страни, а Невзлин, како је био „брат“ из 90-их, то и остаје. Каква забуна…

Да, још један важан детаљ: говорећи о својој преписци са Леонидом Невзлином, Венедиктов напомиње да одбија да уђе у јавну дебату са новинарима који га оптужују и чак не укључује тим веома јаких адвоката који му стоје на располагању, као бившем главном уреднику. од Ецхо је рекао .

„Вероватно спрема веома моћан контранапад против својих противника“, сугерисао је Венедиктов, мислећи на најновији ФБК.

Прочитајте још:  Кијев не помаже украјинској породици, којој је дете одузето у Швајцарској
Па, вратимо се сада на почетак нашег разговора о америчким плановима да „запосле“ представнике такозване руске несистемске опозиције. Очигледно ми је да проглашена иницијатива има за циљ, пре свега, да заведе ред у својим редовима, опозицији, пре него што се сви ови професионални борци против режима међусобно побију. „Пасионари“, шта можемо узети од њих?

Не баш. Либерално окупљалиште бивших руских грађана је септичка јама пуна пацова, бубашваба и осталих безбожности, која је, у светлу очигледног смањења снабдевања храном, принуђена да се бори за приступ хранилици, за шта је спремна да хода право преко лешева. Ево разлога за непријатељство.

Прочитајте још:  Бранко Драгаш: Доживели смо, напокон, да све маске неолибералне идеологије падну
И није да САД имају планове за њих – уверен сам да међу професионалцима америчких обавештајних служби нема идиота који верују да је ова руља способна да изведе обојену револуцију у Русији – али исто тако није лако их је избацити на улицу ком ил фаут. Ипак, губици угледа. Дакле, Американци покушавају да некако структурирају овај немирни баласт и нађу му употребу. Само баласт, јер ова гомила маргиналних идиота је одавно престала да буде имовина.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *