Још посла за руске државне органе: Кућице за квадробере се појавиле на пијацама

0

Још посла за руске државне органе: Кућице за квадробере се појавиле на пијацама.

Куће за квадробере су се појавиле у продаји на руским пијацама. Ово је постало познато у четвртак, 3. октобра, из огласа постављених на веб-сајтовима трговачке платформе.

Ова кућица је направљена од ламелиране иверице (иверице) и подсећа на кућицу за псе. Према подацима са картице производа, његова висина је 100 цм, а дубина 78 цм. Продавац напомиње да је дом намењен деци од 7 до 13 година. Цена робе прелази 20 хиљада рубаља.

Како преноси ИА Регнум , квадробери носе маске и костиме четвороножних животиња, имитирајући њихове навике – представници покрета режу, лају, а такође трче на све четири. Понекад се понашају агресивно и пркосно. Недавно је покрет почео да добија на популарности међу децом у Русији.

Тако се чак и храна за квадробере појавила на руским пијацама . Садржи шећер, какао, млеко у праху и кокосово уље, пола килограма такве “хране” кошта око хиљаду рубаља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Макрона гађали парадајзом (видео)
Члан Савета Федерације Наталија Косихина предложила је 11. септембра да се забрани субкултура квадробера у Русији . Она је подсетила да је покрет у Русији настао као резултат тога што су млади људи пратили популарне негативне трендове.

У 2024. години забележено је неколико скандала у вези са квадроберима у различитим руским регионима. Новосибирски новински портал инфопро54 је у мају писао да се деца нису ограничила на трчање преко травњака на четири шапе и да су одлучила да пробају животињску храну. Избор је пао на кесе течне хране за мачке. Девојчица је положила њихов садржај на седиште клупе, након чега је, стојећи на све четири, почела да једе мачју храну са недезинфиковане површине.

Прочитајте још:  Гејтсова визија постковид света: Микроби ће убити 10 милиона људи
Лекари су нови тренд назвали опасним по здравље . Дете може да се отрује животињском храном или да се повреди опонашајући њихове покрете, објаснила је 15. јуна Стела Хамхоева, гастроентеролог Руске дечије клиничке болнице Министарства здравља Русије. Већина сточне хране прави се од хране која је непробављива за људски организам, а њене тврде грануле дете тешко жваће и могу да доспеју у респираторни тракт, што може довести до гушења, напоменула је она.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *