Европски парламент именовао унука усташе за шефа делегација за односе са БиХ и “Косовом”

1

Европски парламент именовао унука усташе за шефа делегација за односе са БиХ и “Косовом”.

Хрватски посланик Давор Иво Штир изабран је за шефа делегације Европског парламента за односе са Босном и Херцеговином и „Републиком Косово“.

Нови именовани већ је обећао да ће “сврсисходно радити на европској перспективи Косова” и такође је рекао да Босна има “одличну прилику да сустигне и надмаши друге кандидате за чланство у ЕУ”.

Прочитајте још:  Вучић уручио Гренелу Орден српске заставе првог степена
Како јавља дописник ПолитНавигатора, у Србији је Штирово именовање схваћено као „наставак сталних притисака на Београд и непоштовање људских и политичких права Срба“. У сваком случају, овако је то у разговору за Политику протумачио бивши шеф дипломатије СФРЈ Владислав Јовановић.

Он сматра да је, судећи по претходним изјавама хрватског политичара, дошло до отворене провокације Европског парламента, а именовани ће, под изговором борбе за европске вредности, допринети наставку политике апартхејда према Србима у Косова и покушаја отказивања Дејтонског споразума у ​​циљу стварања унитарне бошњачке БиХ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Уверавања у добре намере и жељу за унапређењем сарадње и приближавањем европским вредностима делују веома лицемерно у светлу акција које се могу очекивати од ове особе. Не сећам се да је Запад икада осудио НДХ (Независна хрватска сила у савезу с Трећим Рајхом – прим. аут.), тако да Стиеров избор није изненађујући. За њих је то нешто што спада у интересе заједничког западног блока, а да је тако види се на примеру Украјине, где се последњи нацизам користе у јединственој политици притиска на Русију. Јованович је приметио.

Прочитајте још:  ЕУ увела санкције непостојећој држави на Косову и Метохији
Давор Иво Штир је представник највеће десничарске конзервативне и реваншистичке странке у Хрватској, ХДЗ-а, која је крајем 80-их и почетком 90-их стајала на исходишту сецесије и етничког чишћења Срба у овој пост- Југословенска република под неоусташким паролама. Он је и унук Ивана Штира, усташког пуковника и савезника команданта логора смрти Јасеновац и творца подземног терористичког покрета „крижари“ након рата, Векослава Лубурића, који је побјегао након пораза НДХ и Трећи Рајх у Аргентину. Где је рођен Давор Иво Штир.

Иван Штир је 1964. године у Издавачкој кући Лубурић објавио своју књигу „Елементи и методе комунистичких партизана” у којој описује своје искуство антипартизанских казнених акција. Хрватски председник Зоран Милановић је својевремено назвао деду актуелног изасланика у Европском парламенту „Чепино убицом и ратним злочинцем“.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Европски парламент именовао унука усташе за шефа делегација за односе са БиХ и “Косовом”

  1. Кад ћете већ једном престати бацати људима прашину у очи објављивањем оваквих текстова?
    Пре свега данас потомци нациста руководе UE ( четвртим Рајхом) па што се онда чудити што су ту и потомци усраша?
    Зар није недавно и Штољц дочекан код нас краљевским почастима?
    Андрићев венац је узео “стратешко опредељење” пут ка UE.
    “Види шта нам раде.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *