У борској полицији нема дана без скандала: Зашто су приведена два лица која су говорила о мистериозној смрти Драгијевића

1
бор, смрти

У сенци дубоке кризе која већ дуже време потреса борску полицију, јуче су ухапшена два лица, Душан Савић и Нинислав Радуловић, због изјава које су давали на друштвеним мрежама о мистериозној смрти Далибора Драгијевића у полицијској станици у Бору. Док се МУП у почетку огласио тврдњама да је реч о природној смрти, нови обдукциони налаз који је објавио Radar.rs указује на то да је Драгијевић преминуо услед насилне смрти, са бројним повредама на телу које сведоче о бруталности.

Ова два грађанина су на Тик-току говорила о случају који све више баца сенку на рад локалних органа реда, а Савић је чак отворено именовао инспекторе који су, по његовим речима, учествовали у премлаћивању Драгијевића. Ова сведочења и њихово привођење само продубљују питања о томе шта се заиста догодило у станици борске полиције.

Савић је 2. априла 2024. године пријавио Сектору унутрашње контроле МУП-а да је чуо јауке и крике из полицијске станице, указујући на злостављање. Његово сведочење је затим потврђено службеном белешком, али јавност и даље остаје у мраку због тајновитости са којом полиција управља овим случајем. Упркос томе што су ухапшени због наводног изазивања панике и нереда, јавност оправдано пита зашто власник Live канала, који је објавио ове информације, није приведен.

Овај случај не би био толико забрињавајући да борска полиција већ није била у центру скандала. Васељенска је месецима извештавала о хаосу у полицији који је резултат кадровских решења унутар саме институције. Потпуковник Александар Манчић, који је начелник Одељења криминалистичке полиције ПУ Бор, и даље води ову институцију, упркос бројним нерешеним случајевима и скандалима.

Прочитајте још:  НОВА ЈЕЗИВА НАЈАВА ЗА БАЛКАН! Бивши премијер Албаније: Неизбежно уједињење са тзв. Косовом!

Истрага о насилној смрти Драгијевића сада је у рукама ВЈТ Ниш, али се јавност пита да ли ће правда заиста бити задовољена. Са све већим сумњама у интегритет и транспарентност локалних полицијских структура, многи страхују да ће се истина о овом случају и даље прикривати, као и одговорност оних који би требало да буду њени чувари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У борској полицији нема дана без скандала: Зашто су приведена два лица која су говорила о мистериозној смрти Драгијевића

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *