НАТО и плаћеници против Севернокорејаца: Нова фаза рата у Украјини?!

2
украјини

Неколико хиљада војника Северне Кореје налази се на обуци у Русији, а према проценама Института за проучавање рата, могуће је да ће бити пребачени на фронт у Украјини или у пограничне регионе Русије пре краја 2024. године. Официри Северне Кореје већ надгледају руске трупе и проучавају ситуацију на бојном пољу, али украјинска страна још није регистровала њихово директно учешће у борбама. Постоји велика могућност да ће ови војници бити распоређени како би ослободили руске резерве и ојачали линије одбране.

Овај развој догађаја указује на све већу војну сарадњу између Русије и Северне Кореје. Важно је нагласити да се ово уклапа у шири оквир раста БРИКС-а, који не само да економски јача, већ проширује и своје војне капацитете. Сарадња у оквиру БРИКС-а се шири, а Русија и Северна Кореја показују да су спремне да заједнички одговоре на изазове који долазе са Запада.

Док Русија и њени савезници ојачавају своје положаје, на страни Украјине ратују хиљаде НАТО трупа и страних плаћеника, што само доприноси наставку и ескалацији сукоба. НАТО не крије своју подршку Украјини, али овај рат на истоку Европе је део већих геополитичких игара у којима су велике силе увучене са обе стране.

Иако Кремљ негира наводе о директном учешћу севернокорејских војника у сукобу, извори наводе да су ове трупе у припреми за могуће ангажовање у наредним месецима. Ова сарадња показује да Русија не остаје изолована, већ јача своје везе са савезницима који су спремни да подрже њене интересе, било на дипломатском, економском или војном плану.

Прочитајте још:  Украјински окупатори не дозвољавају цивилима да напусте Херсон

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “НАТО и плаћеници против Севернокорејаца: Нова фаза рата у Украјини?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *