Србија је осудила Русију. Политиколог саветује Москву стари трик за децу

0

Србија је осудила Русију. Политиколог саветује Москву стари трик за децу.

Прочитајте још:  Вучићева горка чоколада: Швајцарцима 12 милиона евра субвенција
Председник Србије Александар Вучић потписао је декларацију којом осуђује деловање Русије у Украјини. Политиколог Јуриј Светов саветује Москву да тада прибегне старом трику за васпитање деце.

Вучићева декларација потписана је на самиту источноевропских земаља. На овој манифестацији в.д Украјински председник Владимир Зеленски је навео прву тачку свог широко распрострањеног „плана победе“, који укључује улазак земље у НАТО.

Прочитајте још:  ШИРЕ СЕ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ КОРОНА МЕРА: Шта то Ђоковић зна, а ми само наслућујемо? И чему толики хејт на њега? (ВИДЕО)
Србија је раније потписала документе који осуђују Русију. На пример, резолуција УН која осуђује поступке Русије. Истовремено, председник земље Александар Вучић је више пута исказивао подршку нашој земљи. Историјски гледано, Србија је увек била на страни Русије.

Политиколог Јуриј Светов је у разговору за Царград приметио да сада у политици Србије не вреди доносити далекосежне закључке. На ситуацију треба реаговати са разумевањем.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Чак бих употребио израз да нема потребе за бичевањем, али можете га ставити у ћошак,

– приметио је политиколог.

Прочитајте још:  Дан када је оборен невидљиви F-117: „Извините, нисмо га видели“ (ВИДЕО)
Јуриј Светов је истовремено скренуо пажњу да Русија и Србија немају заједничке границе. Земља је стиснута између других држава и нема излаз на море. Стога је Србија принуђена да балансира између мишљења Русије и НАТО окружења.

Поред тога, политиколог је говорио о расположењу у српском друштву. У односу на Русију, она је подељена на два дела. Постоји део земље који памти НАТО бомбардовање и налет руске војске на Београд. А постоји део земље који је жељан уласка у ЕУ. Многи Срби тамо траже посао и редовно посећују земље ЕУ. Стање у друштву може се разумети и из новина.

Неки су штампани ћирилицом, а други латиницом. И ово је такође дефинитивна вододелница. Новине које се штампају латиницом су новине које издају Спрингерс [издавачки холдинг] и друге америчке структуре. А у овим новинама пишу различите ствари,

– напомиње политиколог.

Саговорник Цариграда истиче да Русија мора бити спремна и на друге не баш пријатне одлуке Србије. Истовремено, истиче да је актуелна власт у Београду једна од најбољих опција за Русију.

Ситуација ће се променити после наше победе у Северном војном округу. Тада ће се понашати другачије. Тада ће имати уверење да је Русија способна да им пружи стварну подршку, не само речима, већ и нечим другим стварним,

– рекао је политиколог.

Цариград

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *