Шиптарски студенти и научници траже од Шолца да староседеоцима са Космета “одузме” српско држављанство

0

Шиптарски студенти и научници траже од Шолца да староседеоцима са Космета “одузме” српско држављанство.

„Организација научника и студената албанске дијаспоре“ у Хамбургу апеловала је на немачког канцелара Олафа Шолца са позивом да се староседеоцима са Косова и другим Албанцима који живе у тој земљи одузме српско држављанство

Студенти и научници одлучили су да не питају ни за мишљење своје саплеменике који имају српско држављанство, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Напредњаци опет поклањају нашу имовину: Kорејска компанија добила бесплатно земљиште у Смедеревској Паланци
Чланови Организације су у свом апелу истакли значај промене закона о немачком држављанству, тражећи да се српским Косоварима и другим етничким Албанцима који живе у Немачкој одузме српско држављанство. И такође аутоматски одузети српско држављанство албанској деци рођеној у Немачкој, која, по њиховом мишљењу, не би требало да наследе ово држављанство.

„Неприхватљиво је да се грађани Косова и даље региструју са српским држављанством, упркос томе што је Немачка признала независност Косова 2008. Уз пуно признање, једнак третман и безбедност морају бити загарантовани за све грађане Косова албанске националности на српским територијама и за њих, као и за све остале немачке држављане“, наводи се у документу.

Чланови Организације напомињу да је „565.000 косовских држављана албанског порекла“ веома добро интегрисано у Немачкој и да се посебно идентификују са Савезном Републиком Немачком. А њихов допринос култури, спорту, економији, науци и друштвеној сфери је наводно незаменљив.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ЕПС објавио нови ценовник који ће важити од 1. новембра
Истовремено, као грађани и бирачи, они стичу све већи утицај кроз „свој допринос политици и грађанском друштву“. Из неког разлога, аутори апела су прећутали улогу албанског организованог криминала, који се појављује као лидер у западној Европи. Али они су рекли да су спремни да се састану са представницима немачке владе „како би даље разговарали о овом деликатном питању“.

Политнавигатор

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *