Мирослав Алексић потврдио “свеопшти устанак”: Нема црвених линија, правду ћемо потражити на улици (ВИДЕО)

0
алексић

Мирослав АЛексић

Мирослав Алексић, лидер прозападне опозиције, у договору са еколошким организацијама најављује свеопшти устанак и изазивање нереда на улицама, тврдећи да је то „једини начин“ да се супротставе пројектима који, наводно, угрожавају интересе грађана. Али иза ових позива на протест крије се права намера – дестабилизација и преузимање власти по сваку цену.

На питање новинарке Н1 шта је Александар Јовановић Ћута мислио када је најавио свеопшти устанак, Алексић је одговорио: „То је једна врста отпора који ми морамо пружити и он је обавеза данас свих нас, јер у држави без институција, без владавине закона и права, где власт користи сву своју моћ да изгура пројекте који су против интереса грађана и државе ви се морате супротставити. Ако то не можете на институцијама, морате на улици.“

Овакве манипулације смо већ видели када је трагедија у ОШ “Владислав Рибникар” и смрт невине деце претворена у платформу за политичку кампању. Уместо да поштују бол народа, Алексић и његови саборци су ту несрећу искористили како би подигли своје политичке рејтинге, без трунке срама.

Сада се иста игра наставља са питањем литијума. Критикују закон о експлоатацији, али не спомињу да је он био временски ограничен док они не дођу на власт, након чега би сами започели ископавање. Јасно је да је њихов циљ да, преко нереда и хаоса на улицама, дођу до фотеља које не могу освојити на изборима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Овај “устанак” није ништа друго до нови покушај манипулације, где народ служе као монета за поткусуривање у њиховој борби за моћ.

Прочитајте још:  Брнабић: Уколико људи желе да Рио Тинто оде из Србије, подржаћу то

Софија Марић / Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *