„На делу су богати сатанисти“: Руска православна црква објаснила распродату немачку оперу са голим монахињама, сексом и крвљу на сцени

0

„На делу су богати сатанисти“: Руска православна црква објаснила распродату немачку оперу са голим монахињама, сексом и крвљу на сцени.

Прошле недеље, Државна опера у Штутгарту била је домаћин премијерних извођења опере Санцта (на латинском „света“) аустријске сценографкиње Флорентине Холцингер.

Продукција је изазвала гнев због контроверзних сцена и хоспитализације 18 гледалаца у шоку и мучнини. Представа, која је трајала скоро три сата без паузе, приказала је геј секс* и голие монахиње, обилне количине праве и вештачке крви, сакаћење, физичко насиље и отворено богохуљење.

Прочитајте још:  Руска православна црква донела је историјску одлуку у вези са Бердјанском епархијом
Неки припадници немачке јавности били су шокирани чињеницом да је такав наступ приказан у њиховој земљи. Верници из Немачке оставили су много негативних коментара на Инстаграм страници уметничке установе**. Оптужили су директора за сатанизам.

Истовремено, карте за све предстојеће продукције су распродате. Ректор храма у име Светог Николаја Чудотворца у селу Сапково Рјазанске епархије протојереј Виталиј Рибаков је у разговору за Параграф објаснио распродату оперу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Говоримо о општем западном тренду последњих деценија. Овде делују богати сатанисти. Сасвим је могуће да су они купци ове акције. Они покушавају да дискредитују Цркву кроз толеранцију ЛГБТ* и богохуљење. У представи, уз помоћ природне крви, звукова и слике, утиче се и дехуманизује сва чула гледаоца. Грех се у друштву развија по истим законима као и епидемија. Људи се уче да критички мисле, удаљавају их од Бога“, нагласио је отац Виталиј.

Уметнички директор Државне опере у Штутгарту Виктор Шенер рекао је после премијере богохулне представе да је истраживање и прелажење граница увек било „централни задатак уметности” и „задовољство”. С њим се, међутим, нису сложили сви представници месне заједнице.

Прочитајте још:  РПЦ: Признајемо искључива права Српске православне цркве у Северној Македонији
Поред увређених верника, своје негодовање на друштвеним мрежама поделили су и љубитељи позоришта. Оптужили су његову администрацију да је позорницу претворила у јавну кућу, а такође су навели да ова опера нема везе са уметношћу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *