Београд прославља 80. годишњицу ослобођења српске престонице

1
ослобођења

Од 18. до 20. октобра у Београду ће бити одржане манифестације посвећене 80. годишњици ослобођења престонице од немачких трупа од стране Совјетске армије и југословенских партизана. Изложбе, конференција, шетња „Бесмртног пука“, концерт Пелагије и штошта друго – овим и низом других догађаја биће праћен незаборавни датум.

У састав руске делегације, која ће бити главни гост прославе, улазе заменик председника Државне думе Петар Толстој, заменик председника Савета Федерације Константин Косачев, први заменик председника Комитета Државне думе за послове ЗНД, евроазијске интеграције и односе са сународницима Константин Затулин.

Серија догађаја отвара се у петак, 18. октобра. У 15 часова гости су позвани на отварање изложбе архивских фотографија посвећених ослобођењу Београда, која ће се одржати у Калемегданском парку, на Савском шеталишту.

Већ следећег дана у Руском дому у 9 часова одржаће се научна конференција с учешћем руских и српских стручњака на тему ослобођења Београда и Србије у годинама Великог отаџбинског рата 1941-45. Дискусија на конференцији тог дана завршиће се иступањем потпредседника Владе Србије Александра Вулина, као и српског министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Немање Старовића.

За 20. октобар планирана је поворка „Бесмртног пука” и концерт певачице Пелагије. Време и место догађаја биће благовремено прецизирани. Пратите вести нашег портала!

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Београд прославља 80. годишњицу ослобођења српске престонице

  1. Из Београда су немачку армију потиснуле совјетске трупе. То је чињеница и то неоспорна. А што се комунистичке војске тиче њихово злодело ту почиње. Тако да о ослобођењу можемо само да полемишемо. То и није било право ослобо-ење него нова окупација, само сада од стране аустро-ватиканско-филскогфактора оличеног у тајном споразуму усташа и комунистаиз западних делова тадашње државе југославије, са издајницима Српског народа попут крцуна, ранковића, стамболића старијег и осталих никоговића. Потоњих џелата преко 100000 најугледнијих Срба из Србије. и ко зна колико хиљада одведених младића да погину на такозваном сремском фронту све у режији усташа које је хроми даба примао масовно почевши од 43-е у партизанске редове.
    Резултате тог ослобођења видимо и дан данас , где нас потомци бивших срба из аустроугарске војске погинулих код Куршумлије 1916 године данас воде у тоталну пропаст. Што економску, тј у економско ропство, што у физичко разарање земље кроз крајње штетне уговоре о рударењу кроз методе потпуне девастације тла и подземних вода.
    Значи слободе нам нема док се Србин не освести покаје за многобројне своје грехе и докле Богу не завапи за помоћ. А ко ми не верује и не мора нека прочита шта о томе каже наш велики Владика Николај Велимировић у својој пророчкој песми “Небеска Литургија”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *