Више од 2 хиљаде миграната биће протерано из Русије

0

Више од 2 хиљаде миграната биће протерано из Русије.

Више од 2.000 миграната биће протерано из Русије по резултатима друге етапе операције Илегално 2024, која је трајала недељу дана у Москви, саопштава прес-служба Главне управе Министарства унутрашњих послова за Москву.

„На основу резултата разматрања административних материјала, правосудни органи су донели више од 2 хиљаде одлука о административном протеривању страних држављана из Руске Федерације, 20 одлука о депортацији страних држављана, 12 је депортовано“, наводи се у поруци.

Прочитајте још:  Рокенрол је мртав. Потпуно мртав? Не. А где је он жив?
Укупно је идентификовано више од 13 хиљада кршења миграционог законодавства. Више од 10 хиљада странаца је наведено за кршење правила уласка, изласка и боравка на територији Русије, око 1,5 хиљада због кршења боравка, више од 600 због кршења утврђене процедуре за обављање радних делатности.

Између осталог, покренуто је 420 кривичних предмета по члановима Кривичног законика Руске Федерације за организовање илегалне миграције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прва етапа Операције Илегално 2024 трајала је од 3. до 9. јуна у Подмосковљу. Тиме је заустављено 5.348 управних прекршаја из области миграција, донето више од 1,5 хиљада решења о протеривању и покренуто 413 кривичних предмета.

Прочитајте још:  Браћа по нацизму се договорила: Украјинско жито ће се извозити и преко хрватских лука
Министарство унутрашњих послова саопштило је да ће се од 5. марта 2025. године на сајту ресора појавити јавни регистар контролисаних лица – странаца и лица без држављанства којима је престао законски основ за боравак у земљи.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *