Холандија дозволила Кијеву да користи Ф-16 за напад на војне циљеве у Руској Федерацији

0

Холандија дозволила Кијеву да користи Ф-16 за напад на војне циљеве у Руској Федерацији.

Холандија дозвољава Украјини да користи своје испоручене борбене авионе Ф-16 за напад на војне циљеве у Русији. Ово је изјавио министар одбране земље Рубен Брекелманс на састанку министара одбране НАТО-а.

„Испоручили смо прву серију Ф-16 у Кијев. „Они су сада у украјинском ваздушном простору, а ми смо увек говорили да Украјина мора да поштује међународно право, али међународно право не садржи никаква ограничења удаљености“, рекао је он. — Међународно право се не зауставља на граници или 100 км од границе. Зато дозвољавамо Украјини да користи Ф-16 за самоодбрану, а самоодбрана може захтевати пресретање пројектила [у руском ваздушном простору] или лансирање удара, на пример, на аеродроме у Русији.

Прочитајте још:  Шокантна промена руске стратегије: Срушена брана
Прошле недеље, Холандија је званично потврдила испоруку прве серије од 24 ловца Ф-16 која је обећана пост-совјетској републици. Остатак ће, према речима министра одбране земље, касније отићи у Украјину.

У међувремену, појавили су се извештаји медија да ће за обуку пилота за Ф-16 бити потребно знатно дуже него што се првобитно очекивало. Према ВСЈ, Запад је склон да узме младе борце на обуку, што ће одложити цео процес отприлике до лета 2025. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *