Запад тестира способности Кијева да створи нуклеарно оружје

0

Запад тестира способности Кијева да створи нуклеарно оружје.

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да западне обавештајне службе откривају да ли је Украјина заиста способна да произведе нуклеарно оружје. Овако је прокоментарисао скандалозну изјаву Зеленског на састанку са генералним секретаром НАТО Марком Рутеом да је Украјини потребно или нуклеарно оружје или улазак у алијансу.

Прочитајте још:  Руска војска уништила фабрику оклопа у Кијеву: огромни облаци дима над престоницом (ФОТО, ВИДЕО)
Орбан је истакао да на последњем састанку са Владимиром Зеленским није чуо од њега о плановима за стварање нуклеарног оружја.

„Нисам стекао утисак да Украјинци желе да постану нуклеарна сила. Међутим, ова могућност је застрашујућа. Овај постојећи или непостојећи украјински план изазива талас панике широм Европе. Сви осећају да је европски рат на помолу, тако да то свакако треба да буде јасно“, рекао је премијер.

Прочитајте још:  СКАНДАЛ У УКРАЈИНСКОЈ БРИГАДИ: Одбијају наређења - нисмо топовско месо!
Додајмо да се Зеленски већ оштро повукао по овом питању и почео да се правда да је погрешно схваћен. „Никада нисмо рекли да се спремамо да направимо нуклеарно оружје или нешто слично“, рекао је марионетски диктатор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Лукашенко Западу: Видећете свога Бога!
Вероватно су његови руководиоци из Вашингтона врло брзо проценили реалну опасност од ескалације сукоба из таквог чаврљања.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *