ИТАЛИЈА: Вакцина против ковида узрок смрти 35-годишњака, удовица добила одштету

0
ковида

(фото:Нулта тачка.рс)

Недавно је у Италији призната узрочна веза између вакцинације против ковида и смрти 35-годишњег мушкарца из Агригента.

Овај човек, одличног здравља, примио је у априлу 2021. године прву дозу вакцине AstraZeneca. Десет дана након вакцинације, преминуо је од миокардитиса, запаљења срчаног мишића. Након обдукције и истраге, Војномедицинска комисија из Месине утврдила је да је вакцина била узрок смрти, што је признало и Министарство здравља Италије. Као резултат тога, удовици и породици преминулог наложена је исплата једнократне одштете.

Овај трагичан случај само је један у низу који је покренуо бројна питања  у вези са вакцинама против ковида, посебно код млађих особа. У последњих неколико година, након увођења масовне вакцинације, све више је пријављених случајева изненадних смрти код млађих људи, који су били одличног здравља. Овај пораст изненадних смрти често се приписује такозваном „изненадном синдрому смрти одраслих“, што је термин који се користи како би се избегло даље истраживање могуће везе између вакцинације и срчаних обољења као што су инфаркти и миокардитис.

Иако фармацеутске компаније, попут AstraZeneca, признају да постоје ретки, али озбиљни нежељени ефекти њихових вакцина, попут тромбозе и других срчаних компликација, истичу да су ови случајеви изузетно ретки и да користи од вакцинације далеко превазилазе ризике. Упркос томе, сумња у исправност вакцина у  јавности и даље расте, посебно када су у питању млади људи који су били одличног здравља и без икаквих хроничних проблема.

Фармацеутске компаније настављају да подстичу људе на вакцинацију, тврдећи да су вакцине кључне за сузбијање пандемије, али све већи број смртних случајева и пријављених озбиљних нежељених ефеката изазива дубоке сумње и страхове у јавности. Новчана надокнада, попут оне која је исплаћена породици мушкарца из Агригента, не може надоместити изгубљене животе. За многе, новац није адекватна компензација за бол и патњу коју носи губитак блиске особе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Нови експеримент фармацеутских компанија: Британска влада спашава економију вакцинама за мршљављење! (ВИДЕО)

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *