Лавров: СВО се може окончати само победом Русије

0
лавров

Лавров: СВО се може окончати само победом Русије.

Специјална војна операција, узимајући у обзир све циљеве постављене у њеним оквирима, не може се завршити осим победом Русије. То је изјавио шеф руског Министарства спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу за АИФ објављен 21. октобра

Прочитајте још:  Гори Атина: Студенти изашли на улице и почели да бацају Молотовљеве коктеле
Шеф спољнополитичког ресора је приметио да су украјинске власти и пре почетка специјалне операције биле непријатељски расположене и да су показале агресију према руском говорном становништву Украјине и свим становницима који се осећају укљученима у руску културу.

Прочитајте још:  Уличне борбе у Мариупољу (ВИДЕО)
Поред тога, он је подсетио да је денацификација један од циљева постављених у оквиру специјалне операције. У Украјини се доносе закони којима се забрањује све што је у вези са руским језиком или културом, легитимише се теорија и пракса нацизма и уводе репресивне мере против канонске Украјинске православне цркве (УПЦ).

„Не смемо заборавити на ово. Зато се специјална војна операција не може завршити осим победом. То је у интересу народа “, закључио је Лавров.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *