Додик: Да Русија није бранила свој суверенитет, Запад би је поделио на делове

0

Додик: Да Русија није бранила свој суверенитет, Запад би је поделио на делове.

Уколико би Русија пропустила прилику да одбрани свој суверенитет, Запад би почео да спроводи свој концепт поделе руске територије на пет или шест засебних држава, каже председник Републике Српске Милорад Додик.

Прочитајте још:  НАТО ствара интегрисани систем безбедности граница на свом источном крилу, и српска компанија укључена у пројекат
Он је у интервјуу за РТ изнео мишљење да Русија може и треба да се одупре спољном притиску. Додик је напоменуо да је план Запада био да контролише руске територије, на којима се налази „огромна богатства“.

„Једном сам слушао Медлин Олбрајт , која је рекла да Русија греши ако верује да су руде и сировине у Сибиру њено власништво. Ово је власништво, како каже, целог света. Да ли је нафта у Тексасу власништво целог света или само њихова?“ – поручио је први човек Републике Српске.

Прочитајте још:  Рус Петров, притворен на Кипру, изручен је САД
Руски лидер Владимир Путин је током свог говора у априлу приметио да злобници покушавају да „уруше“ Русију након распада СССР-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Реторика „деколонизације” Русије на Западу је покушај да се обезбеди идеолошка основа за поделу државе по националној линији , нагласио је председник.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *