Кошарац: БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили

0

Кошарац: БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили.

Заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац изјавио је да БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили да, по налогу недобронамерних странаца са Запада, мантрају о наводном руском малигном утицају и потреби да БиХ уђе у ову алијансу.

“Нека се окану ћоравог посла и заврше све популистичке приче о чланству БиХ у НАТО-у. Од тога нема ништа, јер се Српска пита и неће у НАТО. Ми јесмо за сарадњу, али никада нећемо пристати да будемо члан ове војне алијансе”, рекао је Кошарац реагујући на изјаву министра иностраних послова у Савјету министара Елмедина Конаковић да је коначан циљ БиХ пуноправно чланство у НАТО.

Прочитајте још:  Ево колико земље НАТО пакта троше на одбрану (фото)
Јасно је, истакао је Кошарац, да БиХ неће и не може у НАТО без сагласности Републике Српске, а још је јасније да Српска ту сагласност никада неће дати.

Он је навео да је став Српске о војној неутралности дефинисан кроз адекватне резолуције Народне скупштине, да је јасан и познат свима у БиХ, регији и свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Заиста не могу да разумем настојања бошњачких политичара да методама узалудних покушаја угурају БиХ у НАТО савез. Данас Конаковић прича како је чланство у НАТО-у један од главних спољнополитичких циљева БиХ, па упозорава да је Русија претња. То није тачно и нека престане да дезавуише јавност”, истакао је Кошарац.

Прочитајте још:  Монах Антоније: Нисам се надао да ће народ овако да се поколеба...
Он је додао да ни Конаковићу, ни Денису Бећировићу нити било коме другом не оспорава право да било где износи личне ставове и властите преференције, али је нагласио да немају право у име БиХ износе ставове који нису усаглашени са Републиком Српском.

“Српска се пита и рекла је НЕ чланству у НАТО-у”, написао је Кошарац на “Инстаграму”.

Прочитајте још:  ЕУФОР гомила нове снаге у БиХ
Он је упитао да ли треба да подсећа бошњачки политички фактор на чињеницу да је НАТО агресија на Српску и Србију била прва агресија у историји овог војног савеза?

Навео је да су НАТО бомбе убијеле српску децу, старце, цивиле, војнике, уништиле земљу, светиње, инфраструктуру, фабрике, да српски народ и данас осећа последице осиромашеног уранијума.

Нагласивши да БиХ неће у НАТО, ма колико се бошњачки политичари трудили да, по налогу недобронамерних странаца са Запада, мантрају о наводном руском малигном утицају и потреби да БиХ уђе у ову алијансу.

Глас Српске

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *