ЗБЦГ оптужује Ђељошаја за шовинизам: Ако настави да прети, може се десити да једино он буде избачен из Владе

0

ЗБЦГ оптужује Ђељошаја за шовинизам: Ако настави да прети, може се десити да једино он буде избачен из Владе.

Коалиција „За будућност Црне Горе“, чланица Владе, оптужила је потпредседника Владе Црне Горе и министра економског развоја, лидера Албанског форума Ника Ђељошаја, за „наглашени шовинизам“ према Србима у Црној Гори.

Прочитајте још:  Комунисти крили, народ памтио: Велички покољ и логор за дјецу у Плаву!
Поручили су Ђељошају да му се, кад „сљедећи пут одлучи да пријети“ тој коалицији да ће их избацити из Владе, може десити да „једино он буде избачен“ из извршне власти.

Потпредседник Владе јуче је оштро одбацио иницијативе да се мења Закон о држављанству, да би се дозволило двојно, и упозорио да би то значило промену националне структуре Црне Горе, која би, како је рекао, наишла на жесток одговор.

„Коалиција ЗБЦГ најдобронамерније упозорава Ника Ђељошаја, само једног од многобројних председника албанских странака, да смањи доживљај у својим налетима претње и наглашеног шовинизима према српском народу у Црној Гори. То што смо досад показивали стрпљење за често политички неартикулисане нападе само једног од многобројних председника албанских странака у Црној Гори, није била наша слабост, већ снага и мудрост другог по снази конституента Владе. Посебно примећујемо да су напади господина Ђељошаја на српски народ учестали откад је спроведена тужилачко полицијска истрага ‘Генерал’ и да своју (не)оправдану нервозу покушава истрести кроз националистичко извођење ката на нашу коалицију“, пише у саопштењу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кажу да их Ђељошај не може избацити из Владе.

„Зато га овом приликом подсјећамо да он нас нити је увео у Владу, нити нас може избацивати, посебно из разлога што у Скупштини нема ниједног посланика из своје странчице, али зато има два министарства, између осталог захваљујући српским посланицима који су гласали и господина Ђељошаја за министра и потпредсједника Владе. Тако кад Ник Ђељошај сљедећи пут одлучи да пријети коалицији ЗБЦГ да ће их избацити из Владе, може му се десити да једино он буде избачен, пошто је један од ријетких политичких примјерака који обнаша високе функције у извршној власти, а да нема ниједног посланика у законодавном дому.“

Ђељошају су казали и да му се, „ако превише загризе“, може десити „да поломи зубе“.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *