Израелска армија захтева да породица погинулог хришћанског војника скине крст са његовог надгробног споменика

1

Израелска армија је званично захтевала да породица погинулог хришћанског војника уклони крст са његовог надгробног споменика јер „штети светости јеврејског гробља“.

Старији водникк Израелских одбрамбених снага Давид Богдановски направио је алију из Украјине 2014. године, али није променио веру у јудаизам, остајући хришћанин. Живео је са породицом у Хаифи и служио је у инжињеријским снагама. У децембру 2023. погинуо је у бици код Кан Јуниса.

Док се не реши питање уклањања крста, споменик је прекривен

У октобру ове године, мајка Богдановског је посетила његов гроб и открила да је његов надгробни споменик прекривен црном тканином. „Немам речи да опишем понижење које сам осетила“, рекла је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране Израела је, у одговору на тужбу, почело да врши притисак на жену, тражећи да скине крст са надгробног споменика: „Законом је забрањено постављање крста или било ког другог верског знака на војни надгробни споменик . Ово је посебно важно на ратном гробљу у Хаифи, где су сахрањени пали јеврејски војници.

Одељење је цитирало одлуку главног рабина израелске армије у којој се наводи да крст штети светости јеврејског гробља. Генерали су такође одбили жалбе породице чији су најмилији сахрањени у близини. Војска је рекла да крст „повређује њихова осећања“.

 Наука и културе

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Израелска армија захтева да породица погинулог хришћанског војника скине крст са његовог надгробног споменика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *