Бивши Срби из “Српске листе”: Нећемо кочити формирање шиптарских институција

1

Приштина (Фото: Јутјуб)

“Српска листа (СЛ) неће бити кочничар формирању косовских институција, како би онемогућила да било ко из Приштине њу и Србе означи као кривца за евентулани неуспех”, изјавио је данас потпредседник антиСрпске листе, бивши продани Србин Игор Симић.

 

Он је, уочи данашњег састанка представника СЛ с премијерком Аном Брнабић и директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем у Београду, за РТС рекао да се предуго говори о томе, да би се о било чему спекулисало.

– Оно што је чињеница јесте да Српска листа неће бити кочницар институција, пре свега како би онемогућили да било ко из Приштине Србе и Српску листу ознаци као кривца за евентулани неуспех – рекао је Симић.

Поводом медијских сазнања да ће у новој шиптарској окупационој квазивлади бити 15 министарстава, од којих два припадају Српској листи, Симић каже да ће се о томе разговарати данас у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



– Спекулације које долазе из Приштине како ће нешто дати Србима апсолутно не стоје, то је оно што је прописано уставом привремених институција самоуправе у Приштини и не желим да на тај начин било ко говори о расподели министарстава – истакао је Симић.

Он каже да је чињеница да су два министарска места српском народу на КиМ дали грађани 6. октобра на изборима, када су подржали Српску листу.

Говорећи о позицији Српске листе, Симић каже да ће захтевати укидање такси на робу из централне Србије које стоје на путу дијалогу.

– Када говоримо о формирању владе у Приштини, говоримо као једном од корака које треба предузети од стране албанских партија у циљу наставка дијалога и смањивања тензија на КиМ, а уколико постоји довољно политичке храбрости од стране представника косовских Албанаца, можда и постизање компромисног решења које ће омогућити даљи развој на простору КиМ – рекао је потпредседник Српске листе, па закључио да је “чињеница да никада нису скривали да политичке потезе повлачеу консултацији са званичним Беградом, и да ће тако бити и данас, после чега ће изаћи са заједницким ставом шта даље”.

Прочитајте још:  Запад најзад руши вредности и „херојску борбу“ ОВК терориста

Танјуг / Васељенска ТВ



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бивши Срби из “Српске листе”: Нећемо кочити формирање шиптарских институција

  1. Овде ваљда неће бити недоумица око наслова, ко се једном као ови обрукао, не опра их ни Ибар. Њима ваљда одговарају ако не харадинај, само тачи…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *