Путин: Американци имају 200 комада тактичког нуклеарног оружја у шест европских земаља

0

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

САД складишти 200 комада тактичког нуклеарног оружја у Европи, налазе се у шест земаља НАТО-а, за њихову употребу припремљено је 257 летелица, рекао је председник Русије Владимир Путин на састанку са белоруским лидером Александром Лукашенком у Санкт Петербургу.

„Што се тиче безбедносних питања, заиста, у Европи Американци имају 200 тактичких нуклеарних оружја, углавном атомских бомби. У шест европских земаља – чланица Северноатлантског блока НАТО. За њихову могућу употребу припремљено је 257 авиона, не само америчких, већ и оних земаља које сам поменуо“, рекао је руски лидер.

Прочитајте још:  Русија и Белорусија треба да искорене наивно „западњаштво“ међу омладином
Дмитриј Пољански, заменик сталног представника Русије при УН, изјавио је да је неопходно прекинути ову праксу и вратити нуклеарно оружје на националну територију његовог власника.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је такође истакао да је за руску страну неприхватљиво да се америчко нуклеарно оружје налази у Европи.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *