САД и Тајван разговарају о јачању економских веза

0

(фото:Профимедиа)

Власти САД и представници тајванске администрације одржали су у Вашингтону консултације у циљу јачања економских веза, развоја трговине и промовисања иновација.

Прочитајте још:  Рон Пол: Исти они који су говорили „Остани код куће!“ сад говоре „Напоље, на протест!“
Ово преноси ТАСС позивајући се на саопштење које је објавила канцеларија америчког представника на трговинским преговорима Кетрин Тај.

„САД и Тајван имају дугогодишње трговинске и инвестиционе односе засноване на заједничким вредностима. Ова иницијатива ће отворити тржишне могућности, покренути иновације и створити инклузивни економски раст за наше раднике и предузећа“, рекла је она.

Прочитајте још:  ТАЈНА КИНЕСКО-ИРАНСКОГ ПАКТА: Питања која муче Вашингтон
Током консултација, обе стране су „поново потврдиле свој заједнички интерес за развој конкретних начина за продубљивање економских и трговинских односа САД и Тајвана“.

Раније су власти НР Кине саопштиле о озбиљним последицама покушаја одузимања Тајвана од земље. У случају задирања у територијални интегритет Кине, земља ће се борити до краја, рекао је кинески министар одбране Веи Фенхе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *