Пелоси: Неће нам Кина правити план путовања

0

Пелоси у јапанском парламенту (Фото Бета/АП)

Председавајућа Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси изјавила је данас да Кина неће правити Америци план путовања, алудирајући на њену недавну посету Тајвану у склопу азијске турнеје.

„Нећемо им дозволити да изолују Тајван. Они не праве наш план пута, а партнерство САД и Тајвана је јако”, казала је Пелоси, пренео је „Гардијан”.

Она тврди да је Кина покушала да изолује Тајван и да је њена посета Тајпеју „изговор Пекингу за војне вежбе у близини острва”.

„Кина је покушала да изолује Тајван. Они можда могу да покушају да спрече Тајван да учествује на другим местима, али неће изоловати Тајван тако што ће нас спречити да дођемо овде”, додала је Пелоси у Токију, на крају своје посете Индо-Пацифику, преноси Танјуг.

Висока америчка званичница је рекла да су САД од старта нагласиле да долазак америчке делегације на Тајван нема за циљ да се промени статус кво у Азији, или Тајванов статус кво.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Мој циљ је да се осигура мир у Тајванском мореузу, да надвлада статус кво”, поручила је она.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *