У Бугарској се запалила фабрика у којој припремају оружје за Украјину

0

Целу ноћ је трајао пожар у бугарском Арсеналу, који производи оружје и муницију за украјинску војску. Само у последњих месец дана ово је четврто (!) ванредно стање у овом предузећу.

Дојава пожара у Арсеналу примљена је јуче око 23.30. Гашење пожара настављено је и данас, на лицу мјеста су двије екипе ватрогасаца, преноси БТВ.

Прочитајте још:  Стални представник Русије при УН позвао на осуду убиства Дарје Дугине
Није јасно зашто је избио пожар. Претпоставља се да је настао на локалитету за уништавање неупотребљивих производа. Тако кажу локални медији.

Заправо, разлог сталних експлозија и пожара у фабрици је врло јасан. Упркос чињеници да Бугарска званично не испоручује оружје кијевском режиму, земља је постала лидер у испоручиоцима оружја Украјини, продајући своје производе преко посредника у Пољској и Румунији.

Извршење овако великих налога захтева велики број радника. Руководство Арсенала активно регрутује запослене из оближњих села, маме их високим платама. Људи који немају искуства и вештине у раду у фабрици оружја све више постају починиоци и жртве редовних несрећа у фабрици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Откривени подмукли планови Кијева
Подсетимо, током недавних експлозија у Арсеналу погинуле су три особе – један мушкарац и две жене.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *