Америка шаље војску у део Њујорка с великим бројем заражених

0

Гувернер америчке државе Њујорк Ендру Куомо (Фото Бета/АП)

Гувернер америчке државе Њујорк објавио је да шаље Националну гарду у Њу Рошел у северном предграђу Њујорка, где је епицентар епидемије коронавируса у тој држави.

Гувернер Ендру Куомо рекао је да ће припадници Националне гарде бити послати у изоловану зону, у круг пречника 1,6 километара са 80.000 становника где ће бити задужени да снабдевају становнике и дезинфикују школе.

Према новим подацима које је Куомо објавио преко Твитера округ Весчестер где се налази Њу Рошел, за сада има 108 потврђених случајева коронавируса од укупно 173 у целој држави Њујорк.

„То је јединствено у САД, нигде другде то нисмо видели, има два пута више случајева у Њу Рошелу него у граду Њујорку, то је феномен”, рекао је Куомо на конференцији за новинаре, преноси Бета.

Рекао је да је то драстична мера али да је то највећи извор заразе коронавирусом у земљи и да се буквално ради о питању живота или смрти.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Гувернер је рекао да ће школе у тој изолованој зони бити затворене на две недеље од четвртка, као и верска места и друга места окупљања. Продавнице ће остати отворене и никакав општи карантин није проглашен.

У средишту изоловане зоне налази се синагога која је изгледа имала централну улогу у ширењу коронавируса.

Епидемија је званично почела у том предграђу почетком прошле недеље када је потврђен први случај код адвоката који ради на Менхетну и који посећује ту синагогу. Он је хоспитализован у критичном стању.

Поред Њујорка други велики епицентар епидемије у САД је у Сијетлу, у држави Вашингтон на западу земље.

Прочитајте још:  СВЕТОСАВСKА: На Дан побједе над нацизмом почињемо акцију прикупљања потписа за укидање санкција Русији

Према универзитету Џонс Хопкинс, САД које су до сада тестирале мало људи, имају потврђен 791 случај коронавируса. Умрло је 27 људи, од којих 23 у држави Вашингтон и за сада ни једна особа у држави Њу Јорк. Те цифре не укључују први смртни случај објављен данас у Њу Џерсију, како је објавио гувернер те државе која је суседна држави Њујорк.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *