Сепаратисти на Косову повећаће финансирање своје илегалне “војске” за 20 одсто

0
курти

Косовска Митровица

„Парламент“ самопроглашене „Републике Косово“ усвојио је буџет за 2023. којим је предвиђено повећање финансирања „оружаних снага“ за 20 одсто, јавља дописник ПолитНавигатора.

Премијер самопроглашене „Републике Косово“ Аљбин Курти, представљајући нацрт буџета за 2023. годину у износу од 3,2 милијарде евра, саопштио је да је за финансирање тзв. „косовских снага безбедности“ предвиђено 123 милиона евра. су де факто војска .

„У садашњем окружењу, подршка сектору безбедности и одбране је важна, тако да смо додали 300 нових радних места за полицију и повећали буџет за набавку модерног наоружања за нашу војску. Укупан буџет Министарства одбране биће 123 милиона евра“, рекао је Курти.

Прочитајте још:  МАКРОН ПОНОВО О КОСМЕТУ: Упутио поруку Вјоси Османи
Непосредно пре тога најавио је полагање заклетве 311 регрута Косовских безбедносних снага, паравојних снага које је Приштина створила уз помоћ држава чланица НАТО-а. Курти је такође захвалио “савезничким земљама” што су помогли у модернизацији и обуци такозване “војске” Косова.

„Наша војска се јача и развија како би осигурала и одржала мир, демократију и напредак. Захвални смо нашим партнерима, пријатељским и савезничким земљама за сву њихову подршку у модернизацији и обуци“, написао је он.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ердоган подржао чланство Шиптарских сепаратиста у НАТО
Из буџета непризнате државе за „косовске безбедносне снаге“ је 2021. године издвојено 100 милиона евра, 2022. године – 102 милиона евра.

Како је пренео ПолитНавигатор , у Српској аутономној покрајини Косово и Метохија албански сепаратисти, који су уз подршку Запада једнострано прогласили „Републику Косово“, настављају да формирају своју војску, иако је то изричито забрањено Резолуција Савета безбедности УН.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *