Турске ваздушне снаге напале четири региона у Сирији и један у Ираку

0
ирак

Фото: аа.цом.тр

Турско ваздухопловство извело је ударе у четири региона Сирије, као и једном у Ираку, у оквиру операције Канџа и мач, изведене у недељу увече. Ово је 20. новембра објавио ТВ канал А хабер .

Извештава се да су сиријски региони Кобани, Тел Рифат, Дербисија, Дерик и у Ираку, регион Шенгал, били погођени турским ловцима Ф-16 и беспилотним летелицама.

Турско Министарство националне одбране раније је известило о ваздушној операцији. Наведено је да се напади изводе против сиријског крила забрањене Курдистанске радничке партије (ПКК) у северној Сирији и северном Ираку, где су терористичке групе поставиле своје базе за напад на Турску.

Касније је шеф министарства одбране земље Хулуси Акар рекао да су штабови, базе и скровишта терориста уништени током операције .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Сиријски министар спољних послова Фејсал Микдад рекао је крајем августа да Турска мора да напусти земљу како би односи Анкаре и Дамаска били обновљени . Министар је напоменуо да су напори који ће бити уложени да се турске трупе повуку из Сирије једини начин да се стабилизује ситуација у земљи.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је 1. јуна најавио да ће његова војска покренути нову антитерористичку операцију на северу Сирије. Истовремено, није саопштен датум почетка операције против припадника Радничке партије Курдистана и Снага народне самоодбране, које су у Турској признате као терористичке организације.

Турска је извела три војне операције на северу Сирије од 2017. године. Као резултат тога, појавила се тампон зона безбедности између градова Аазаз и Џераблус северно од Алепа, а турске трупе су такође преузеле контролу над Африном и граничним областима источно од реке Еуфрат.

Прочитајте још:  Од Бостона до Вашингтона: Нестанак интернета на североисточној обали САД

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *